Vanspor'un kaderi değişir mi?

Bir şehrin spor potansiyelini ön plana çıkarabilmek için o şehrin spora katkısı da göz önüne alınmalı. Van her branşta başarılı olmuş sporcuları ve kulübüyle gündeme gelmeli ve ev sahipliği yapmalı. Bu nedenle spora yatırım yaparken yerel dinamikleri harekete geçirmek, amatör kulüpleri üst liglere taşımak, daha fazla sporcu yetiştirmek gerekiyor. Unutulmamalıdır ki, sporda kurumsal altyapı olmadan başarı sağlanmaz. Bunun için şehrimizin tek profesyonel takımı olan B.Vanspor  buna  göre  şekillendirilmelidir.  Başta Van'da sporu seven idarecilere ve futbolu iyi bilen yöneticilere ihtiyaç var. Yanlış kadrodan doğru iş çıkmaz.
B.Vanspor'da  alınan kongre kararı ve arkasından yaşanan belirsizlik süreci, atılması gereken adımları ve yapılması planlanan transferleri geciktirtirdi. Böylesine bir durumda da 2013-14 futbol sezonu için iddialı kadro hazırlamak zordur. B. Vanspor elini çabuk tutmalı. Hedefini ortaya koymalıdır. Çünkü takımlar elini çabuk tutarak piyasadaki iyi futbolcuları kaptı. Hafta sonu yapılacak B.Vanspor genel kurulu için şu ana kadar netleşmiş ne bir aday, ne bir liste ne de bir program ortada yok. Kulislerde konuşulanlara göre mevcut yönetimin değişeceği, yeni sezonda takımın başına yeni  kadronun geleceği  yönünde. 15 Haziran'da başlayan transfer sezonunda, birçok takım daha önceden anlaşmaya vardıkları futbolcularla sözleşme imzalarken, geçtiğimiz sezon B.Vanspor forması giyen  bazı  oyuncular profesyonel anlayış doğrultusunda rakip takımlardan gelen tekliflere sıcak bakarak Van'dan  ayrılmak zorunda kaldı. B.Vanspor'da asıl sorun geçen yıl kulüpten alacakları ödenmeyen futbolcuların durumudur. Birçoğu kulübü icraya vermiş. Bu da takımı yönetecek yeni yönetimin çözeceği ilk  sorun olacaktır. Çözmediği  durumda yeni sezonda Vanspor büyük sıkıntılar yaşayacağa benziyor.  
Yıllardır yapılan yönetim hataları yüzünden Vanspor can çekişiyor.
Genel kurul B.Vanspor'un geleceği açısından büyük önem taşıyor. İddialı, çalışkan, iletişimi güçlü, şeffaf yönetim oluşur, iyi bir transfer politikası gerçekleştirilirse yeni sezon takım için bir kurtuluş olabilir. Aksi halde diğer ihtimaller B.Vanspor'a  kötü  günler yaşatacağı düşüncesindeyim.
Belediye Başkanı Sayın Bekir Kaya’nın çok iyi bir yönetim çıkartacağına inanıyorum. yönetime talip olanların B.Vanspor'u kişisel reklam aracı olarak görmemelidir.. Vanspor yönetim için bir sevda olmalıdır...
B.Vanspor'a talip olanlar; kara projeleri için bu işe soyunmamalıdır.. Buradan ekmek çıkmaz. 
B.Vanspor'a talip olanlar; B.Vanspor'u kendiişlerinde bir güç, bir avantaj aracı olarak değerlendirmemelidir... Vanspor fedakârlık ister. Spor ile siyaset yan yana  yürümez bu gerçek  bilinmelidir. Vanspor bu kentin önemli bir değeridir. Ortak simgesidir. 
Bu kentin zenginliklerinden beslenen ve bu kentten zengin olanların Vanspor'a karşı sorumlulukları vardır..Bu  insanlarımıza  şans,  fırsat ve  görev verilmelidir.
 Şimdi değişim, kucaklaşma zamanıdır..
B.Vanspor'un kötü gününde, Vanspor'u yeniden diriltmek, yeniden o şampiyonluk türkülerinin söylendiği o coşkulu günlere taşımak için güzel bir ekip oluşturun ve taşın altına elinizi sokun... Duygularla değil  akılla hareket edin.
Haydi, beyler çıkın ortaya ve 20 Temmuz günü Vanspor'u aydınlığa, şampiyonluğa taşıyacak bir ekip olarak sorumluluğu üstlenin...
Başarının  sermayesi risktir, sevmektir, inanmaktır..!

Bakmadan Geçme