VANSPOR'LA ÜZÜLDÜK VAN GÖLÜSPOR'LA SEVİNDİK

Rıdvan Can yazdı...

Ligde son haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından önemli puan kayıpları yaşayan ve üst sıralardaki takımlarla arasındaki puan farkının açılmasına engel olamayan temsilcimiz Vanspor, Başkent temsilcisi Ankaraspor karşısında puan kaybına engel olamadı.

Kötü mü oynadık hayır. Oyun genelinde zaman zaman güzel işler yaptık. Oyunu iyi domine ettiğimiz anlarda 2 gol bulmasını bildik.

Zorlu Ankara karşısında çokta iyi değildik.

Ankara takımı kadro kalitesi ve oyun anlayışı bakımından bizden iki gömlek üstündü diyebiliriz.

Başkent temsilcisi, çok dirençli ve iyi takımdı. Buna rağmen Vanspor’da yine bildiğimiz gibi topu alan futbolcular geriye oynadı ve savunma hataları yine had safhadaydı. İki kez öne geçiyorsun ama basit gollerle rakibinize puan veriyorsunuz. Teknik heyetin bu durumu iyi düşünmesi lazım.

Evet, ligde önemli bir haftayı daha geride bıraktık. Yukarda da belirttiğim gibi son haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından taraftarını hayal kırıklığına uğratan temsilcimiz Vanspor, konuk ettiği ligin iyi takımlarından Ankara karşısında maalesef puan kaybetti.

Pazar günü Van adına iki önemli maç vardı. Biri Vanspor, diğeri Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden temsilcimiz Van Gölüspor’un maçıydı. Bu iki maç aynı gün ve saatte oynandı. Bizler Van Atatürk Şehir Stadı’nda Vanspor'u takip ederken, bir yandan da kulağımız stadın hemen yanında bulunan İpekyolu ilçe Stadı’nda oynanan Van Gölüspor maçındaydı. Maç sonunda maalesef Vanspor ile üzüldük, Van Gölüspor ile sevindik.

Ankara maçı geride kaldı.

Hafta sonu Hekimoğlu ile deplasmanda çok kritik bir maça çıkacağız. Bu zorlu maçta Vanspor'a başarılar diliyorum.

TEBRİKLER VANGÖLÜ

Bölgesel Amatör Lig'de haftanın en önemli ve sonucu en çok merak edilen maç Van'da oynandı.

Ligin altıncı haftasında grubun güçlü takımlarından 1960 Silopispor'u konuk eden temsilcimiz Van Gölüspor, ligin zorlu maçlarından olan Silopispor maçında ortaya koyduğu mükemmel futboluyla alnının akıyla altın değerinde üç puan çıkardı.

Öncelikle bu galibiyetin mimarları olan tecrübeli teknik direktör Yavuz Oruç ve yardımcı antrenör Ferhat Yıldırımçakar'ı alkışlıyorum. Sezon başında beş parasız, hiç bir kurum ve kuruluştan destek almadan kurulan mütevazı takımla ve sezon içinde yaşanan sakatlıkların çokluğu, kadro derinliğinin olmaması, yaşanan ekonomik krize rağmen birçok sorunla karşı karşıya kalan, buna rağmen ligde yoluna namağlup devam etmeleri takdire şayandır.

Adını Van Gölü'nden alan Van Gölüspor bir yandan yoklukla bir yandan da kendinden dev bütçelerle kurulan rakiplerle mücadele edip ligde var olmaya çalışıyor.

Bu mütevazi takım alnının akıyla Van'ı en iyi şekilde temsil ediyor.

İşte bu yüzden tebriki sonuna kadar hak ediyorlar.

Van temsilcisi şampiyonluğun iddialı takımlarından 1960 Silopispor karşısında 10 kişi ile verdiği onur mücadelesini kazandı.

Bu galibiyetle taraflı tarafsız herkesin beğenisini alan Van Gölüspor'un teknik heyeti ve futbolcu kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum.

Ligin 7’nci haftasında deplasmanda gurubun bir diğer namağlup takımlarından lider Bitlis Özgüzelderespor ile zorlu bir maça çıkacak olan Van Gölüspor'a yürekten başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla…

Bakmadan Geçme