Vanspor'da mağlubiyet üzüntüsü
Temsilcimiz Vanspor, TFF 1. Lig'in 31. haftasında deplasmanda karşılaştığı Sakaryaspor'a 2-1 mağlup olarak sahadan puansız ayrıldı. Uzatma dakikalarında gelen golle kaybedilen mücadele, futbolcuları, teknik heyeti ve taraftarları üzdü.
Kırmızı-siyahlı ekip, küme düşme potasında bulunan Sakaryaspor karşısında aldığı mağlubiyetin ardından 42 puanda kalırken, ev sahibi ekip puanını 32’ye yükseltti. Ancak Sakaryaspor, aldığı galibiyete rağmen düşme hattından çıkamadı.
Vanspor’un 90+4. dakikada kalesinde gördüğü golle sahadan mağlup ayrılması, taraftarların tepkisine neden oldu. Karşılaşmanın son anlarında gelen golün büyük üzüntü yarattığını belirten taraftarlar, “Bir dakika daha sabredilseydi gol yenmezdi. Keşke son anlarda daha dikkatli olunabilseydi” yorumunda bulundular.
Oyun disiplininden koptuk
Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Vanspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, mağlubiyetin kendileri için üzücü olduğunu belirtti. Maça iyi hazırlandıklarını dile getiren Korkmaz, ikinci yarıda iyi bir oyun ortaya koymalarına rağmen oyun disiplininden uzaklaşmalarının skora olumsuz yansıdığını ifade etti.
Kaçırılan fırsatlara dikkat çeken Korkmaz, “Bulduğumuz birçok gol fırsatı var. Gol pozisyonuna gidebileceğimiz anlarda yaptığımız basit hatalar nedeniyle, belki bir puana üzüleceğimiz bir maçtan puan alamadan dönüyoruz” dedi.
Sakaryaspor’un sahaya mutlak galibiyet hedefiyle çıktığını belirten Korkmaz, rakip takımın küme düşme hattından kurtulmak için büyük bir mücadele verdiğini ifade ederek ligde kalma yolunda başarı dileklerini iletti.
Ligin son haftalarının mental açıdan büyük önem taşıdığına dikkat çeken Korkmaz, oyuncularına son haftalarda mental dayanıklılık konusunda sürekli uyarılarda bulunduğunu kaydetti. Oyun disiplininden kopmalarının adeta bir ceza gibi geri döndüğünü belirten Korkmaz, Türk futbolunda bazı yapısal değişimlerin gerekli olduğunu dile getirdi.
Erol Temel: Sonuçtan memnun değiliz
Vanspor Kulüp Başkanı Erol Temel alınan mağlubiyetin kendilerini üzdüğünü belirterek, bu sonucun Vanspor camiası açısından kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Vanspor’un köklü bir camia olduğuna dikkat çeken Temel, “Herkes şunu çok iyi bilmelidir. Burası Vanspor’dur. Bu armaya yakışmayan hiçbir sorumsuzluğa müsamaha gösterilmeyecek, gereken neyse yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
Temel, Vanspor formasını taşıyan her oyuncunun sahada sonuna kadar mücadele etmesi gerektiğini vurgulayarak, Sakarya deplasmanında ortaya konulan performansın kulübün armasına yakışmadığını dile getirdi.
Taraftarlara teşekkür eden Temel, “Kar kış demeden binlerce kilometre yol giderek takımını destekleyen taraftarımızı üzmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.
Öte yandan Vanspor, TFF 1. Lig’in 32. haftasında Pazar günü sahasında Sarıyerspor’u konuk edecek. Kırmızı-siyahlı ekip, taraftarı önünde oynayacağı bu karşılaşmayı kazanarak Sakarya deplasmanındaki mağlubiyeti telafi etmeyi hedefliyor.