VANSPOR 5. KEZ BAŞKANINI SEÇEMEDİ

Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun Vanspor Kulüp Başkanı hakkında gazetemize yaptığı eleştiriler üzerine görevinden istifa eden Servet Yenitürk'ün ardından sahipsiz kalan Silahtaroğlu Vanspor, 5. kez gittiği kongrede yeni başkanını seçemedi. Açıklamalarda bulunan Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Avcı, AK Parti Van Eski Milletvekili İkram Dinçer'in oğlu Akın Dinçer, Kimlik Mağazası ortaklarından Nasır Çetin ile birlikte sağlıklı bir liste oluşturamadıkları için kongrenin önümüzdeki haftaya ertelendiğini söyledi.

Rıdvan Can – Burhan Ergin
Van Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen Silahtaroğlu Vanspor kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının  ardından yönetim kurulunun mali raporlar, denetim ve disiplin kurulu raporlarının okunmasıyla başladı. Kongrede aday olan Turgut Lenk listesini divan heyetine sundu fakat adayların üyelikleri olmadığı gerekçesiyle liste kabul edilmezken, başka aday olmadığı için kongre önümüzdeki haftaya ertelendi.

“Vanspor’un yok olmaması için fedakarlık yaptık”
İstifasından sonra il dışından Vanlı işadamlarının takıma sahip çıkmak için ciddi çalışmalar yaptığını belirten Servet Yenitürk, “Kongre sonrası açıklamalarda bulunan Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, “Bilindiği üzere Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde olağanüstü kongre yaptık. Bu kongrede kulübümüzün kapanmaması için, yeniden hayata döndürmek için bu süreçte aday olduk. Vanspor’un yok olmaması için fedakarlık yaptık. Taraftarımızın, basının, siyasilerimizin çok ciddi çalışmaları vardı. Vanspor için güçlü bir yönetim oluşturmak adına ciddi çalışmalar yapıldı. Vanspor’u layık olduğu yere taşıyabilmek adına, ciddi bir gelişme vardı. İstanbul’dan, Ankara’dan, Antalya’dan, İzmir’den işadamlarımızın arayışı üzerine, sürenin kısıtlı oluşu nedeniyle, derneğimizin kapanmaması ve devam etmesi ve yeni sezona geç kalmaması için, birinin fedakârlık etmesi gerekiyordu. Şehri kucaklayacak güçlü bir yönetimin oluşması için biz bu fedakarlığı aldık. Aldığımız gün itibariyle, kulübümüzde geçtiğimiz sezon kulübümüzde oynayan başarılı futbolcularla ve yeni transfer ettiğimiz futbolcularla sözleşme imzaladık. İlk işimiz Erzurum’da kamp merkezi ayarlamak oldu. Daha sonra malzemelerimizi aldık. Bunların peşinatlarını ödedik. Takımımız 14 gündür Erzurum’da çalışmalarını sürdürüyor. Şuana kadar 18’e yakın transferimizi tamamladık. Bu arkadaşlarımızın çoğuyla sözleşme imzaladık. Bazılarıyla ise önümüzdeki günlerde imzalayacağız. 5-6 futbolcuyla da prensip anlaşmasına vardık. Bunların içeresinde sürprizler de olabilir. Bunlarla hafta içerisinde inşallah sözleşmeler imzalanacak. Van halkına, Van taraftarlarına bunu açıklayacağız” dedi. 

“Sağlıklı bir liste oluşturamadık”
Vanspor’un geleceği için sağlıklı bir listenin oluşmadığını söyleyen Yenitürk, “Bugün kongremizin gerçekleşmesini istiyorduk. Ama İstanbul’dan siyasilerimizin çağrısı üzerine, işadamlarımız Seyithan İzsiz, Mehmet Avcı, Akın Dinçer, Nasır Çetin ile birlikte sağlıklı bir liste oluşmadığı için erteleme kararı aldık. İşadamlarımızın bir kısmının il dışında olması, ülke dışında olmasından dolayı sağlıklı bir şekilde bir araya gelemediler. Bundan dolayı yönetim kurulamadı. İster istemez bu arkadaşlarımız bugün aday olamadılar. Bu arkadaşlarımızla birebir görüştük. Onların yönetimde olmasını çok istiyoruz. Özellikle Seyithan İzsiz ile görüştük. Kendisi güçlü şekilde bu takıma sahip çıkılması gerektiğini, şehri kucaklayacak bir çalışma yaptığını, fakat işlerinin yoğun olmasından dolayı bu işle uğraşamayacağını, arkadaşlarımıza bildirdi. Bundan dolayı tekrar süre istediler. Bugün için aday olamayacaklarını söylediler.Bizim onlara önerimiz şudur; bana düşen ne var ise, ne gerekiyorsa, hangi konuda fedakârlık gerekiyorsa ben hepsine varım. Üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım dedim. Ama güzel ve düzgün bir yönetim olmasını talep ediyoruz. Kendisi işin içerisinde olmasa bile, biz Seyithan İzsiz’in fahri başkan olarak devam etmesini ve bunun etrafından güçlü, şehri kucaklayacak bir yönetim olursa, inanıyorum ki Vanspor, layık olduğu yere gelecektir. Bizlere de yine ne düşüyorsa, elimizden geldiği kadar o yönetimin yanında yer alacağımızı ve kendilerine yardımcı olacağımızı da tekrar kendilerine bildirdik. İnşallah haftaya güzel bir yönetimle Vanspor’umuzun yolu açılır” diye konuştu.

“BELVAN Vanspor’asponsor oldu”
Yenitürk son olarak BELVAN’ın Vaspor’a sponsor olduğunu açıklaşarak “Bu sezon transfere başlarken, Sayın Valimizle görüştük. Bu sezon için 1 milyon 800 bin TL’lik bir protokol imzaladık. Formamızın sırt sponsoru BELVAN olacak. Bununda ödemesini 4 taksitte yapacaklar. Sayın Valimize buradan teşekkür ediyorum. Eski Milletvekillerimizden Burhan Kayatürk, Kimlik Mağazaları olarak bu sezon için de 500 bin liralık reklam bağışında bulundular. Kendisine buradan da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme