VANLILAR MERSİN'DE BİRLEŞTİ

Rıdvan can
 "HALKIN ÇOK DESTEĞİ OLDU"
Kurumlardan ziyade ciddi anlamda bir halk desteğinin var olduğunu hatırlatan Karahan, STK`ların, Valiliğin veya Belediyeler`den ziyade halkın gönüllülük tarzında çok ciddi bir desteği oldu. Bu duygu ve anlayış çok önemliydi. Van` daki depremin ardından gelen acıyı yaşayan sadece Vanlı değildi. Kendisine ben insanım diyen herkes bu acıya ortak oldu. Kendi imkânları dâhilin de katkısı olmaya başladı. Bu yaşananlar insanlığın ölmediğinin bir göstergesidir" diye konuştu.
"MERSİN'DE BULUNAN VANLILAR İŞ İMKÂNI BULDU"
Depremden sonra Mersin'e gelen Vanlı vatandaşların gelen yardımlar dışında kendi iş imkânını yaratarak ayaklarının üzerinde durduğuna değinen Karahan, Belediyeler ve Valiliğin kısmen, çok cüzi anlamında yardımlarının olduğunu söyledi.
Karahan, Vanlıların Mersin`e adapte olma konusunda başta sorun yaşadılar. Fakat Mersin`de bulunan aileler adapte olabilmeye çalışmaktadırlar. Kendi imkânları dâhilin de çeşitli meslek guruplarında çalışmaya başladılar. Bu bir geçiş süreci idi birçok aile ile biz görüşüyoruz, Çocuklarını okula kaydettiler" dedi.
"VAN DEPREMİYLE DERNEK KURMA KARARI TAM AÇIĞA ÇIKTI"
Van depremiyle böyle bir derneğin açılmasının zorunlu hale geldiğini ifade eden Karahan, bu dernekle Vanlılar arasındaki dayanışmayı sevgiyi bütünleşmeyi amaçladıklarını kaydetti. Sadece Van halkının sorunlarına değil Mersin'deki yaşanan sorunların çözümüne de katkı yapmak istediklerini dile getiren Karahan, kardeşlik duygusuyla hareket edeceklerini söyledi. Amaçlarının Vanlılara yardımcı olmak ve onlar için bir şeyler yapmak olduğunu vurgulayan Karahan, Vanlıların birçok yönde güçlü olmasına katkı yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.
"DERNEĞİMİZ VAN HALKINA VE TÜM HALKA HAYIRLI OLACAKTIR"
Bu derneğin açılmasıyla dışarıda Mersin'e gelen Vanlıların hiçbir zorluk çekmeyeceğine vurgu yapan Karahan, böyle bir derneğin başta Van halkı olmak üzere tüm halka hayırlı olacağını aktardı. Karahan, dernek yerinin istasyon yanında bulunan Van Sofrası adlı iş yerinin üst katında olacağını ve derneğin sürekli hizmette olacağını söyledi.

vanhaber, van haber, van, haber
vanlı, mersin, dernek, van sofrası

Bakmadan Geçme