Van'lı Atletlerden Büyük Başarı

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2015 faaliyet programında yer alan ve Ağrı'da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Puanlı Atletizm Yarışması sona erdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2015 faaliyet programında yer alan ve 10 ilden 180 sporcunun katıldığı Anadolu Yıldızlar Ligi Puanlı Atletizm Yarışması, Ağrı Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'nda iki gün sürdü. Yapılan yarışmaya katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Takımı sporcuları yıldız kızlar Kategorisinde takım birincisi, yıldız erkekler kategorisinde ise takım ikincisi olurken, ferdi yarışmalarda ise 8 birincilik, 4 ikincilik ve 3 üçüncülük madalyası elde ettiler.
Ödül töreni sonunda konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Sait Öğrünç, müsabakalarda sporcuların ortaya koydukları mücadeleden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Bakanlığımız tarafından iki yıldan beridir uygulanan Anadolu Yıldızlar Ligi'ndeki amacımız, buradaki yıldızları seçip Türkiye olimpiyat merkezlerinde yetiştirmek ve Türkiye'ye olimpik sporcu kazandırmaktır. Van’dan atletizmde çok başarılı sporcular çıkmakta. İnşallah bu sporcular olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecekler ve diğer sporcularımızın izinde aynı başarılarla devam edeceklerdir. Bu yarışmalardan aldığımız dereceler ile 24-25 Mart tarihlerinde Gaziantep'te, oradan da başarılar sonucunda ise 3-4 Nisan 2015 tarihlerinde Adana'da yapılacak olan final müsabakalarına katılacağız” dedi.

Bakmadan Geçme