Vanlı Atletizmciler Göğüs Kabartıyor

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından geleceğin Olimpiyat Şampiyonlarını hazırlamak amacı ile atletizmde Türkiye’yi 2016 Rio Yaz Olimpiyatlarında temsil edecek sporcuları belirlemek amacı ile Kenya’da birçok farklı ülkeden katılımın olduğu Türkiye Atletizm Milli Takım kampındaki Vanlı sporcular Şeref Dirli, Mehmet Akkoyun ve Milli Atletizm Antrenörü Hüseyin Esen Mersin’de yapılan bin metre 2016 Rio Olimpiyat Barajı Şampiyonası için yurda döndüler.

Türkiye Atletizm Federasyonunun 2015 faaliyet programında yer alan bin metre 2016 Rio Olimpiyat Barajı Şampiyonası Mersin’de büyük erkekler ve büyük kadınlar, genç erkekler ve genç kadınlar olmak üzere dört farklı kategorilerde yapıldı. Yapılan olimpiyat barajı şampiyonasına Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm takımı sporcularından Şeref Dirli ve Mehmet Akkoyun, Milli Atletizm Antrenörü Hüseyin Esen ile birlikte katıldılar. Vanlı atletlerimizden Şeref Dirli 28:29.53.derecesi ile büyükler Türkiye ve 23 yaş altı Avrupa Şampiyonasında ikinci olarak olimpiyat barajını geçmeyi başardı. Mersin’de yapılan ve Türkiye’nin birçok ilinden katılımın sağlandığı bin metre 2016 Rio Olimpiyat Barajı Şampiyonası izleyenler arasında bulunan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar dereceye giren sporcuları tebrik ederek kendilerine başarılar diledi.
Yapılan yarışmalar sonunda açıklama yapan Milli Atletizm Antrenörü Hüseyin Esen, “Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından ülkemizi 2016 Rio Yaz Olimpiyatlarında temsil edecek 2 Vanlı sporcumuz Şeref Dirli ve Mehmet Akkoyun ile birlikte bizlerde Kenya’da yaklaşık bir buçuk aylık bir zaman diliminde çift antrenmanlar ile birlikte çok sıkı bir kamp dönemi geçirdik. Bu kamp sporcularımız için çok iyi geldi. Kenya’da katıldığımız kampın sonucu olarak Mersin’de yapılan bin metre 2016 Rio Olimpiyat Barajı Şampiyonasına katılan sporcularımızdan Şeref Dirli 28:29.53.derecesi ile büyükler Türkiye ve 23 yaş altı Avrupa şampiyonasında ikinci olarak olimpiyat barajını geçmeyi başardı. Bizler Vanlı atletizmciler olarak yurtiçi ve yurtdışı birçok müsabakalarda ilimiz adına birçok başarılara imza atmış sporcularız. Bu başarılarımızın sonucunda Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından ülkemizi 2016 Rio Olimpiyatlarında temsil edecek Türkiye Atletizm Milli Takımında yer almaktayız. Ben öncelikle bana bu mutluluğu yaşatan sporcularıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu yaşadığımız mutluluğumuzu 2016 Rio Olimpiyatlarında da bizlerde ülkemize yaşatacağız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme