VANLI ATLET ÖMER AMAÇTAN, AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

Avrupa U18 Atletizm Şampiyonasında Türkiye'yi temsil eden milli atlet, Ömer Amaçtan Avrupa ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Vansesi Haber Merkezi

Macaristan’ın Györ kentinde düzenlenen ve 60 ülkeden 214 atletizmcinin katılımı ile gerçekleştirilen U18 Yıldızlar Avrupa Atletizm Şampiyonasına Türkiye Atletizm Milli Takımı adına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Sporcusu Ömer Amaçtan 3000 metre erkekler kategorisinde Avrupa ikinciliği ile gümüş madalyayı kazanarak ekim ayında Arjantin'de yapılacak olan Dünya Yıldızlar Olimpiyatlarına katılma kotası aldı. 

Akşam seansında yapılan 300 metre finalinde uzun süre yarışı lider götüren Ömer Amaçtan, büyük mücadele yaşanan son turda ise madalya pozisyonunda kalmayı başardı ve finişte 8.27 koşan Britanya’dan Thomas Keen’in arkasında ikinciliği elde etti. Geçen yaz aynı stadyumda EYOF altın madalyası elde eden Ömer, 8:27.04’lük en iyi derecesiyle Avrupa ikinciliğine ulaştı. 

Yapılan atletizm yarışmalarında ezeli rakiplerini geride bırakmak için saniyelerle mücadele sergileyerek 3000 metre yıldızlar kategorisinde Gümüş madalya kazanan Ömer Amaçtan’ın Milli Atletizm Antrenörü Kemal Koyuncu ise yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından iki yılda bir düzenlenen organizasyonuna bizlerde, Türkiye Atletizm Milli Takımında ve Atletizm Kampında antrenmanlarını devam ettiren sporcumuz Ömer Amaçtan ile katılım sağladık. Sporcumuz Ömer ile birlikte ülkemiz adına bu zorlu ve çekişmeli  yarışmalarda bizlerden çok daha iyi imkanlara sahip olan insanlar ile yarışmalara katılıp Ülkemize 3000 metre erkekler kategorisinde Avrupa İkinciliği madalyasını kazandıran başta sporcum Ömer Amaçtan’ı ve burada centilmence mücadele sergileyip başarılı dereceler elde eden bütün sporcularımızı, antrenörlerimizi de bir kez daha yürekten kutluyoruz. Buradan son olarak ülkemiz ve ilimiz adına bu aldığımız güzel başarılarımızda bizlerden desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen başta Türkiye Atletizm Federasyon Başkanımız Sayın Fatih Çintimar ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç olmak üzere emeği geçen bütün herkese kendim ve sporcum adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl ise 60 ülkeden 214 sporcumuzun katılımı ile gerçekleştirilen Atletizm yarışmalarında, Türkiye Atletizm Milli Takımı adına katılım sağlayarak 3000 metre Erkekler Kategorisinde Ülkemize Avrupa ikinciliği ile gümüş madalya kazandıran ve bu başarısı ile ekim ayında Arjantin'de yapılacak Dünya Yıldızlar Olimpiyatlarına katılma kotası alan sporcumuz Ömer’i ve antrenörünü yürekten kutluyoruz. Ülkemiz ve ilimiz adına kazanmış olduğu bu gurur verici başarısının ardından sporcumuz Ömer Amaçtan kardeşime bundan sonraki yarışmalarda da başarılar diliyorum” dedi.

 

Bakmadan Geçme