Van'ın sorunlarını çözecek tek adam

Sayın Beşir Atalay’dan bahsediyorum. Van’ın kaderini değiştirecek tek isimdir. Van her gün büyüyen, gelişen, sayısal olarak çoğalan ve bu çoğalmanın getirdiği zorluk ve çaresizliklerle boğuşan kent görünümünde kocaman bir köy hüviyetindedir.

Van’da vali olarak görev yapmış Mahmut İlbaş’ı Vanlılar başlarının üstünde tutarak Van Milletvekili yapmıştır. Peki, nedir bu adamın özelliği? Yatırım mı yapmıştır, istihdam mı yaratmıştır.. Hayır… Van’a bir çivi bile çakmamış, baskıdan zulümden başka da bir eser bırakmamıştır. Hal böyle iken Van Şehir Stadyumuna adı verilen de bu valimiz, milletvekilimizdir.

Ya, Kamuran İnan… Milletvekili olmuş, Vanlılara elini öptürmekten başka da bir hizmeti olmamıştır. İnsanlara tepeden bakan bu zat-ı muhteremin de Van’a Vanlıya hiç bir katkısı olmamıştır.

Tek bir isim var şu an aklıma gelen… Van’ın Medari iftiharı Rahmetli Ferit Melen…  Ankara’da üniversite okuyan öğrencilerin %90’ının iş sahibi olmasını ve hayatlarını kazanmalarına önemli katkı sağlamıştır. Van’a hizmet gelmesi için gayret sarf etmiştir. Çalışmıştır.

Hüseyin Çelik ise Milli Eğitim Bakanı olmasının verdiği avantajı iyi kullanmış,  Van’ın okullar açısından hizmetin %90 nının tamamlanmasına katkı sunmuştur.

Van’ın ve Van siyasetinin 55 yılını net olarak harırlamaktayım.

Günümüze kadar 100’lerce Milletvekilimiz olmuştur. Bunların kısmi hizmetleri ne yazık ki hiç bir iz bırakamamıştır. İçlerinde bir çok dostlarım ve arkadaşlarım bulunmaktadır. Kimse kusura bakmasın. Keşke iz bırakacak bir şeyler yapmış olsalardı. Ben burada olumlu ve olumsuz iz bırakanların isimlerinden bahsettim. Yazık bu cennet ilimize  Hizmet edemeyenlerden herkes şikayetçi olmaktadır. Sahipsiz memleket diyerek insanlarımız isyan etmektedirler.

Sayın Beşir Atalay’ın Van’a ihtiyacı yok. Van’ın Beşir beye ihtiyacı vardır. Beşir bey ülkemizin önemli bir şahsiyetidir. Türkiyenin her yerinden aday olabilecek imkanı da var, kabiliyetide… Van’ı tercih etmiştir. Hoş geldi, safa geldi. İnşallah Vanlılar Van için Beşir beyi güçlü bir destekle Ankaraya gönderirler.

Geçen yazımın başlığı "Sayın Beşir Atalay Van için büyük bir şanstır" demiştim. Gerçekten bir şanstır. Bu şansı Vanlılar olarak iyi değerlendirmeliyiz. Beşir bey daha Van Milletvekili olmadan  Van’ın ve Vanlının sorunlarını çözmeye başladı. Van - İran Kapıköy Gümrük Kapısı Sayın Beşir Atalay’ın sayesinde açıldı. Van için, Vanlı için önemli olan bu gümrük kapısının açılması, ekonomik anlamda Vanlılara önemli katkılar sunacaktır. Kapı çok önemli bir alış veriş merkezi olacaktır. Ticaret yapan herkesin ekonomik durumu güçlü bir hale gelecektir. Bu adım, önemli bir adımdır. Bundan sonra diğer önemli adımlar atılacaktır. Sayın Bakanımızdan daha çok beklentilerimiz olacaktır.

Yüzlerce sorunu vardır Van’ımızın… Bu sorunlar doğru bir şekilde Sayın Atalay’a anlatılmalı. Öncelik sırasına göre sorunların çözümü aranmalıdır.

Devasa bir sorunumuz var. Van Gölü’nün, her gün biraz daha yok olmaya yani bataklık çukuru haline gelmeye doğru gidişi durdurulamıyor. Bu öyle zor, öyle pahalı bir  sorun ki, bu sorunun çözümünün  merkezi Cumhurbaşkanı ve Başbakandır. Başka kimse çözemez. Bu işi Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza götürebilecek tek kişi Sayın Atalay’dır. Bu şansımızı çok iyi değerlendirmek zorundayız. Burada parti, siyasi farklılıklar bir tarafa bırakılarak, her şey Van için, Vanlı için diye düşünmeliyiz.

Van Gölü yalnızca Vanlıların değil, Türkiyelilerindir. Dünyalılarındır. Van Gölü tüm insanlığın ortak bir değeridir.Bu değere sahip olmak bir insanlık görevidir. Torunlarımıza, gelecek nesillerimize bırakabileceğimiz pırıl pırıl, ter temiz mirasımız olmalıdır. Bu mirasın temizlenmesine katkı sunanlar hem Vanlıların gönlündeki taht'ta yerlerini alacaklar hem de bu mirasın tapusuna, isimleri altın harflerle yazılacaktır.

Saygılarımla.

Bakmadan Geçme