VAN'IN MARKALAŞAN LEZZET USTASI LOKANTACI ŞEREF ŞAHİN

Yemek yapmak ustalık, zevk, sevgi, beceriye bağlıdır. Yemek yemek ise keyif ve kültür işidir. Bazı dostlarımız tarafından Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve İran'da Şeref Şahin markasıyla lokanta açma teklifi geldi kabul etmedim. Kabul etmiş olsaydım bugün ünlü lokanta zinciri olabilirdim.

İkram KALİ

Van'da lokantacılık, aşçılık, yemek, lezzet denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biridir Şeref Şahin. Vanlı Şeref Usta'nın gülen yüzünü tez canlılığını, yükselen sesi eşliğinde lezzetli yemeklerinin mis kokusunu daha kapıdan girişte hissedersiniz. Vanlıların misafirlerini ağıladığı,  cömertlerin buluştuğu, lezzetten anlayanların, yemeği keyfe dönüştürenlerin uğrak yeridir Şeref Şahin Lokantası Daha çocuk yaşlarda okulunu bırakarak, babasıyla birlikte hayata atılan " İşinin Erbabı"  Şeref Şahin, aynı zamanda Van'ın yakın tarihinin canlı tanığıdır. Esnaflık örneği Şeref Şahin damaklarda lezzet, günülerde dostluktur. Şeref Şahin'in yemeği ve yaşamındaki lezzetin sırrını, çocuk yaşlardayken atıldığı hayat kavgasında anılarını, birikimlerini yaşadıklarını bizlerle paylaştı.25  Şubat 2013


Bize biraz kendinizi tanıtırmısınız? Ne zaman nerede doğdunuz?


Ben 1929'da Van merkezde dünyaya geldim.  Vanlıyım. Van'ı her Vanlı gibi çok severim. 4 evladım 10 torunum var. Vanlı olmaktan, meleğimden gurur duyarım.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme