VAN'IN İLK ZİYARETÇİ KADIN MUHTARLARI

Van’ın Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır’ın daveti üzerine ‘Kardeş Aile Projesi‘ kapsamında Ankara ile Kocaeli’den 2 kadın muhtar Van’a geldi.
Van’ın ilk ve tek kadın muhtarı olan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, ‘Kardeş Aile Projesi‘ kapsamında hemcinsleri olan Ankara Etimesgut Ahimesgut Mahalle Muhtarı Aynur Çanakçı ile Kocaeli Gölcük Değirmendere Topçular Mahalle Muhtarı Rabia Şentürk’ü Van’a davet etti. İki gün boyunca Van’ın tarihi ve kültürel yerlerini muhtarlarla birlikte ziyaret edeceklerini belirten Tanrıtanır, ilk defa Van’a kadın muhtarların geldiğini ifade ederek, “Ankara’da ki bir toplantıda 5 yıldır yürüttüğüm ‘Kardeş Aile Projesi‘nden bahsettim. Meslektaşlarım da bu projeme destek amaçlı ilimizi ziyaret ettiler. İki gün boyunca ilimizin tarihi ve kültürel yerlerini gezecekler. Bunun yanında Van insanını, gelenek ve göreneklerini, yaşayışlarını yakından görecekler. Ben ilimize gelen kadın muhtarlarımıza yöre halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.
Bu ziyareti bir başlangıç olarak gördüğünü dile getiren Tanrıtanır, “Türkiye’nin bütün muhtarlarını ilimize davet ediyoruz. Van’ın güzleliğini ve insanını yakından tanısınlar” şeklinde konuştu.
Ankara Etimesgut Ahimesgut Mahalle Muhtarı aynı zamanda Ankara İli Muhtarlar Derneği Genel Sekreteri Aynur Çanakçı ise, ‘Kardeş Aile Projesi’ne katkı sunmak amacıyla Van’a geldiklerini belirterek, “Van’ı tanımak istiyoruz. Van’ın güzelliklerini, doğasını görmek, Leyla muhtar başta olmak üzere Van insanını tanımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Gölcük Değirmendere Topçular Mahalle Muhtarı Rabia Şentürk’te, doğunun gezilmesi ve görülmesi gereken bir yer olduğunu ifade ederek, “Bazı projeleri ve görülmesi gereken yerleri görmeye geldik. Batıdan doğuya ilk kadın muhtarlar olarak biz imzayı attık. İnşallah arkası da gelir. Kadın erkek tüm muhtarların doğuyu görmelerini isterim” dedi.

 

Bakmadan Geçme