VANGÖLÜ SUYU TEMİZ ÇIKTI

Van İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Van Gölü suyunun son derce sağlıklı olduğunu, ancak sahilde piknik yapanların daha bilinçli olmaları gerektiğini belirtti.

Van İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, belirli zamanlarda Van Gölü'nden numuneler alarak suyun temiz olup olmadığını ölçüyor. Gölün 28 ayrı noktasından alınan numuneler sonucunda suyun temiz olduğu ve vatandaşların gönül rahatlığı ile gölde yüzebileceği belirtildi. Konu hakkında İHA muhabirine bilgi veren Van İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Van Gölü suyunun temiz olduğunu yapılan tahliller sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Dr. İmren, "Ülkede 33 tane sahil ilimiz var. Burada da Van denizimiz var. Biz Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak 15 Haziran ile 15 Eylül tarihleri arasında suyun sağlıklı olup olmadığı konusunda Van Gölü'nden numuneler alıyoruz. Van Gölü'nün 28 ayrı noktasından su numuneleri aldık. Bu yıl aldığımız su numunelerinin tamamı temiz çıktı. Yani Van Gölü'nde yüzmeye engel olacak bir sonuca rastlamadık. Halkımız gönül rahatlığı ile Van Gölü'ne girebilir ve yüzebilirler. Her hangi bir sıkıntımız yok" dedi.
PİKNİKÇİLERE ÇAĞRI
Van Gölü sahillerinde piknik yapanların daha bilinçli olması gerektiğini belirten Dr. İmren, "Van Gölü'müz güzelliğiyle bölgede ve ülkede çok önemli bir yere sahip. Göl suyu yapılan tahliller sonucunda temiz çıktı, ama buradan piknikçilere bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Sahillerde yaptığımız tespitler sonucunda vatandaşlarımız çöplerini piknik alanlarında bıraktığını gördük. Vatandaşlarımızdan ricamız lütfen piknik alanları olarak kullandığınız sahillerden ayrılırken çöpleri de yanınızda götürün. Çünkü sahillerde biriken çöpler sinek ve diğer haşerelerin oluşumuna neden oluyor. Bu da Van Gölü'müzüm güzelliğine gölge düşürüyor" şeklinde uyarılarda bulundu.
"ÇÖPLERİ PİKNİK ALANLARINDA BIRAKMAYALIM"
Van Gölü'ne girip yüzen vatandaşlar ise, "Van Gölü'ne girmek ve yüzmek çok güzel. Göl suyu çok temiz görünüyor. Göle girip yüzerken vakit çok çabuk geçiyor. Ancak bazı bilinçsiz vatandaşlar sahilde piknik yapıp, çöplerini olduğu gibi burada bırakıyor. Bu göl hepimizin, bu nedenle temiz tutmamız gerekiyor. Herkesten ricamız, piknik yaptıktan sonra çöplerimizi orada bırakmamaktır. Çünkü orada kalan çöpler rüzgarın da etkisiyle Van Gölü'ne girip, suyu kirletiyor" dediler.

Bakmadan Geçme