Vangölü Spor destek bekliyor

Vangölü Sportif Faaliyetler Kulübü yönetimi ve teknik heyeti basınla bir araya geldi. Teknik Direktör Yavuz Oruç, 'Van'ın gençlerine sahip çıkmak istiyoruz. Gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarıp, spora yönlendirmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Sayın Valimizden, işadamlarından destek bekliyoruz. Biz Van'ın takımıyız. Başarılı olmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız' dedi.

Burhan Ergin

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Vangölü Sportif Faaliyetler Kulübü Vansporlu eski futbolculardan oluşan ekiple yeni yönetim oluşturarak, profesyonel ligde kıyasıya mücadele etme, Van’da iyi futbolcular yetiştirme için kolları sıvadı. Kulüp Başkanı Necmettin Özdemir, kulüp yöneticisi Uğur Topaloğlu, teknik direktör Yavuz Oruç, teknik heyetten Ayhan Erçiçek, Ferhat Yıldırım Çakar, kulüp menajeri Osman Yıldırgan, sportif direktör Kadir Tunçdemir, kulüp avukatı Rohat Kurt, takım kaptanı Ali Kurt ve gazetemizin spor müdürü, basın sözcüsü Rıdvan Can basınla buluştu.

“Van’da yeni bir hava yaratmak istiyoruz”

Van’da spor adına yeni bir hava oluşturmak istediklerini kaydeden Sportif Direktör Kadir Tunçdemir, “Van’da yeni bir hava yaratmak istiyoruz. Yavuz Oruç hocamızla anlaştık. Yavuz Oruç, daha önce Vanspor’da ve farklı kulüplerde top oynamış ve hocalık yapmıştır. Kulübümüz 2013 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Kurulduğumuz günden bugüne kadar birçok futbolcu yetiştirerek profesyonel takımlara transfer ettik. Ankaragücü, Boluspor, Adana Demirspor gibi önemli takımlara futbolcu gönderdik. Bunun yanında kadın futbol takımımız bu yıl 3. Lig’e çıktı. Bu kulüp kurulduğu günden bu yana sporcu yetiştirip, üst takımlara veriyor. Vanspor’un alt yapısına da futbolcu verdik” dedi.

“Sayın Valimizden, işadamlarından destek bekliyoruz”

Takıma destek olunması çağrısında bulunan Teknik Direktörü Yavuz Oruç, “Van’ın gençlerine sahip çıkmak istiyoruz. Gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarıp, spora yönlendirmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Kulübümüzde daha önce futbol oynamış insanlar yer alıyor. Vanlı gençlerimize nasıl yardımcı olabiliriz, onları nasıl daha üst seviyelere çıkarabiliriz diye çalışmalar yapıyoruz. Van’da sporun içerisinde olup da bize katılmak isteyen herkese kapımız açık. Bu anlamda Sayın Valimizden, işadamlarımızdan destek bekliyoruz. Biz Van’ın takımıyız. Bunu herkes böyle bilsin. Başarılı olmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Haziran ayında Allah’ın izniyle Vanlı hemşehrilerimize hedeflerimizi konuşarak değil yaparak göstereceğiz. Van’da amatör spor gerçekten hiç gelişmedi. Van’da çok yetenekli çocuklar var. Bu çocukları daha üst seviyelere çıkarabiliriz. Gençlerimize ekmek kapısı açmak istiyoruz. Van’ın futbolunu geliştirmemiz lazım. Van hakikaten bunu hak ediyor. Maalesef bu zamana kadar gerek tesisleşme açısından, gerek sporcu yetiştirme anlamında biraz geri kaldık. Ben inanıyorum bugün bunun başlangıcı olacak. Tek amacımız Van’ın gençlerine sahip çıkmak ve onları bir yere getirebilmek. Kaptan Ali’de yine bizimle oynayacak ve 3-4 yıl bu gençlere tecrübe kazandıracak. Her iki tarafa hayırlı olsun diyorum. İnşallah başarılı günler bizi bekliyor” dedi.

“Vanspor’un pilot takımı da olabiliriz”

Van’ın takımı olduklarını söyleyen Oruç, “Futbol çok ciddi para gerektiren bir spor dalı, biz şuanda eski futbolculardan kurulu bir takımız. Çok fazla bir maddi gücümüz yok. Bunun için şehrin büyüklerinden destek bekliyoruz. Bunu kendimiz için istemiyoruz. Bu destekleri gelip kendileri bu çocuklara versinler. Çünkü bu takım Van’ın takımı. Vanlı gençler oynuyorlar. Vanlı gençleri yetiştireceğiz. Bu anlamda desteğe ihtiyacımız var. Deplasmana gideceğiz, deplasman için para lazım. Kamp yapılacak, kamp gideri lazım. İyi bir destek olursa, daha çok genç yetiştirebilme şansımız olur. Biz kendimiz için bir şey istemiyoruz. Gönüllü olarak bu işe sahip çıktık. Bizim tek amacımız Vanlı gençleri kahve köşelerinden nasıl kurtarabiliriz. Vanspor’a buradan nasıl futbolcu verebiliriz diye çalışacağız. Vanspor neden gidip dışarıdan 300-400 bin liraya futbol getirsin? Biz Vanspor’un pilot takımı da olabiliriz. Vangölü Spor Van’ın takımıdır ve Van’ın büyüklerinin de bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Maddi olmasa da manevi anlamda sporun içerisinde olan herkesi yanımızda görmek istiyoruz. 14-15 yıl dışarıda futbol oynadım. Son iki yılımda ise Vanspor’da oynadım. Maalesef bizim burada birileri bir yere geldiği zaman hemen onu oradan nasıl indirebilirim diye bir kültür var. Biz bunu istemiyoruz” diye konuştu.

“Vanspor’a her yıl futbolcu kazandırmak istiyoruz”

TFF 2. Lig’de mücadele eden Vanspor’a futbolcu kazandırmak istediklerini söyleyen Yavuz Oruç, “Herkesin bu oluşumun içerisinde yer almasını istiyoruz. Kimseyi dışlamıyoruz. Başarı birlik ve beraberlikten gelir diye düşünüyorum. Herkesin bu takıma sahip çıkmasını istiyorum. Vanlı gençler için bunu istiyoruz. O kadar yetenekli gençlerimiz var ki, ben bunu bizzat yaşadım. Vanspor alt yapısında 3 ay çalıştım. Çok yetenekli gençlerimiz var. Buradan çok fazla futbolcu yetiştirebiliriz. Ama maalesef hocalarımızın yetersizliği, tesisleşmenin yetersizliği yüzünden Van’da son 10 yıldır futbol yetişmiyor. Biz nasıl futbolcu yetiştirebiliriz, bunlara nasıl yardımcı olabiliriz, bunun derdindeyiz. Burada bir menfaatimiz yok. Hiçbir kuruş istemeden burada çalışmaya geldim. Hiçbir bir beklentim yok. Tek hedefimiz bu kulübü başarıya taşımak. Bizim tek amacımız budur. Çalışmalarımızı stadyumun arkasında 75. Yıl sahasında yapıyoruz. Sağolsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nevzat Bey haftada 4-5 gün bize orayı tahsis etti. Çalışmalarımızı orada yapıp, maçlarımızı orada oynayacağız. Kendi gücümüzle götüre bildiğimiz yere kadar götüreceğiz. Bu işler para olmadan olmuyor. İnşallah çok iyi futbolcular yetiştireceğiz. En büyük amacımız budur. İlimizin tek profesyonel takımı olan Vanspor şuanda play-off potasında, inşallah onlarda şampiyon olurlar. Vanspor bu şehrin takımı, herkesin Vanspor’a destek olması lazım. Gençlerimizin çok önemli potansiyelleri var. Ama maalesef ilimizde tesisleşme ve daha iyi hocalarla çalışılabilir. Biz alt yapıya destek vermiyoruz. Biz sadece günü kurtarmanın peşindeyiz. Yarını düşünmüyoruz. Yarını düşünmediğimiz zaman da bu yıl 10 milyon, ondan sonraki yıl 20 milyon harcıyoruz. Biz üretemiyoruz, sürekli tüketiyoruz. Bizim buraya geliş amacımız da buradaki genç potansiyeli harekete geçirmektir. Allah’ın izniyle Vanspor’a da, dışarıya da futbolcu göndereceğiz. İlk hedefimiz Vanspor’a her yıl 5-6 tane futbolcu kazandırmak. Vanspor’da oynayabilecek futbolcular kazandırmak istiyoruz. Bu kulübü imkansızlıklara rağmen, iyi bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Van halkından destek bekliyoruz”

Vanlılara destek çağrısında bulunan Kulüp Avukatı Rohat Kurt, “Vangölü Spor Kulübü olarak Yavuz hocamızla anlaşmış bulunmaktayız. Biz yeni dönemde teknik ekibimizle, futbolcularımızla çok güzel bir başarı yakalayacağımıza inanıyoruz. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki; Van’da özellikle futbol ama özelde spora yeni bir soluk getirme niyetindeyiz ve bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Şimdiden teknik heyetimize, futbolcu kardeşlerimize başarılar diliyorum. Van halkından da desteklerini bekliyoruz” dedi.

“İkinci profesyonel takımımız olsun istiyoruz”

Van’ın ikinci profesyonel takımı olmak istediklerini belirten takım kaptanı Ali Kurt, “Bende bildiğiniz gibi yıllarca Vanspor’da takım kaptanlığı yaptım. Vanspor’da en fazla forma giyen futbolculardan biriyim. Burada olmamızın nedeni, tekrar yeni bir profesyonel takım kazandırmaktır. Bu amaçla buradayız. Şuan top oynayan Vanlı futbolcu kardeşlerimizde bize ciddi destekler veriyorlar. Muammer Yıldırım, Emrah Tacir, Medeni Bingöl, Baran Basut bu anlamda bize ciddi malzeme desteği sundular. Onlara da teşekkür ediyorum. Kim elini taşın altına koyarsa ve yanımızda yer alırsa çok mutlu oluruz. Çünkü gerçekten şehre yeni bir hava katmak istiyoruz. Çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. İnşallah çok iyi sporcular yetiştirip, Vanspor’a veririz ve dışarıdan futbolcu almalarına gerek kalmaz. İkinci profesyonel takımımız olsun istiyoruz” dedi.

“Yetenekli gençler kazandıracağımıza inanıyoruz”

Kulüp Menajeri Osman Yıldırgan ise Van’ımıza ve Van futboluna yetenekli gençler kazandırmak için çalışacaklarını belirterek, ““Öncelikle Yavuz hocama hayırlı olmasını diliyorum. Biz futbolcu iken Yavuz hoca ağabeyliğimizi yapıyordu. Daha sonra hocalığımızı yaptı. Şimdide hoca-yönetim ilişkimiz var. Bizler Van’ın temelinden, çekirdeğinden yetişmiş insanlarız. Van’ın ne eksiğinin olduğunu, futbol anlamında neye ihtiyacının olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili bir adım atmak istedik. Bugün bunun başlangıcı olarak kabul ediyoruz. Hocamızın 15-20 yıl profesyonel futbol geçmişi var. Ali ağabeyin keza öyle, benim 13-14 yıl geçmişim var. Van gençliğinin neye ihtiyacının olduğunu biliyoruz. Başarıyı nasıl yakalayacağını da iyi biliyoruz. Buna yönelik çalışmalar yapacağız. Buna göre hedeflerimiz var. Bir tane 2. Lig’de profesyonel takımımız var. Bu takımımıza bir pilot takım kazandırma hedefindeyiz. 1,5 milyona yakın çok genç bir nüfusumuz var. 2-3 profesyonel takım sayısını kaldırabilecek bir şehiriz. Bizim amacımız, hedefimiz bu yönde. İnşallah bu doğrultuda da şuan uzun vadede konuşmak istemiyoruz ama kısa vadede çok güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Van’ımıza, Van futboluna yetenekli gençler kazandıracağımıza inanıyoruz. Kulübümüzün futbolcu yapısı yüzde 70-80 Vanlı futbolcu kardeşlerimizden oluşacak. Her kulüpte olduğu gibi bizde de maddi sıkıntı var. 2005 yılında Vanspor 3. Lig’e çıktığı zaman futbolcuların %99’u Vanlıydı. Biz sadece belediyeden maaş alarak bu takımı şampiyon yaptık. 2007-2008 yılında da ikinci lige çıktığı dönemde de oyuncuların yüzde 70’i yine Vanlı futbolculardı. Biz bunu Vanlı sporcularla başardığımız için buradayız. Şartlar ne olursa olsun Vanlı kardeşlerimize güvenmek istiyoruz. Onlara bu imkanı, fırsatı vermek istiyoruz. Vanspor’a ve diğer kulüplere de futbolcu vermek istiyoruz. Vanlı gençlere umut olmak istiyoruz. Vanlı gençlerin bir hedefi olsun istiyoruz. Direk Vanspor’da oynayamayan kardeşlerimiz en azından bizim takımda oynayabilirler. Onlara bir gelecek sunabilirsek ne mutlu bize. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme