VAN'DAN DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜNE

5 yıldır vücut geliştirme sporuyla uğraşan Vanlı sporcu Halil İbrahim Biçer, İspanya'nın Santa Susanna kentinde yapılan uluslararası Vücut Geliştirme Fitness Dünya Şampiyonasında katıldığı uluslararası yarışmada üçüncü olarak Van'ın adını dünyaya duyurup gururumuz oldu.

Rıdvan Can

Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu (IFBB) tarafından 03-08 Kasım  tarihleri arasında İspanya'nın Santa Susanna kentinde düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası'ına 109 ülkeden 1.500 sporcunun katıldığı yarışmada 73 kiloda yarışan 23 yaşındaki Vanlı sporcu, bronz madalyayı boynuna takmayı başardı.

"Hedefim dünya şampiyonluğu"

Hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirten, Van İpekyolu İlçe Gençlik Spor Kulübü sporcusu Halil İbrahim Biçer, “Antrenörüm Mohammed Asghar, öncülüğünde yarışmaya hazırlanmak için haftanın belli günlerinde İmperial spor salonunda çalıştım. Bu yarışmaya katılmamda desteklerini esirgemeyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın ve İpekyolu Gençlik Spor Kulübü Başkanı İbrahim Sancar'a teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki hedefim Avrupada düzenlenecek olan prokart yarışmalarına katılıp Amerika'daki MR olimpia yarışmasında dünya şampiyonluğudur. Bunun için ilimizin önde gelen iş adamlarından, STK temsilcileri ve belediyelerin desteğinin devam etmesi gerekir" dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme