Van'dan Cumhurbaşkanı'na 'tweet' attı kurtuldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter’ı etkin kullanılmasıyla biliniyor. Cumhurbaşkanı Gül, takipçi sayısında da dünya liderleri arasında üst sıralarda yer alıyor. Cumhurbaşkanı Gül’ün Twitter’ı kullanması, Van’da geçen yıl 7.2 büyüklüğündeki depremde en kaz altında kalan bir kişinin hayatını kurtardı. Olay, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlediği Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması’nda “Yarın İçin Dijital Çözümler” konulu seminerde dile getirildi. Seminerde konuşan Cumhurbaşkanlığı İnternet Yayın Müdürü Mücahit Küçükyılmaz, dijital medyanın önemini ortaya koyarken Van depreminde Cumhurbaşkanı’na gelen bir tweet’in hayat kurtardığını söyledi. Küçükyılmaz, o tweet’i şöyle anlattı:

“Tweet’i atan kişi göçük altında olduğunu, üzerinde iş makinelerinin çalıştığını, durdurulmazsa hayatını kaybedeceğini yazmıştı. Arkadaşlarımız hemen devreye girdi. Güvenlik boyutundan yola çıkılarak telefonun yeri tespit edildi. Yarım saat içerisinde o göçükte çalışmalar durduruldu. Bir süre sonra da o vatandaş göçük altından kurtarıldı.”

GÜL, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MEDYA PATRONU

Bunu ilk kez bu toplantıda açıkladıklarını vurgulayan Küçükyılmaz, “Cumhurbaşkanımız, bunun PR (Halkla İlişkiler) çalışması gibi anlaşılmasını istemediği için bugüne kadar duyurmamıştık” diye konuştu. Küçükyılmaz, twitter’daki 2 milyon 500 bin takipçisiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Türkiye’nin ’en büyük medya patronu’ olduğuna da dikkati çekti.

vanhaber, van, haber, van haber

cumhurbaşkanı, twitter, abdullah gül, deprem

Bakmadan Geçme