Van'dan Çanakkale'ye 'Yürüyelim Arkadaşlar'

2013 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Van Bilgi Derneği'nin yürütücüsü olduğu 'Yürüyelim Arkadaşlar' Projesi kapsamında yapılması planlanan Çanakkale Gezisi önceki gün başladı.

Cengiz  Siyahtaş

2013 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Van Bilgi Derneği'nin yürütücüsü olduğu 'Yürüyelim Arkadaşlar' Projesi kapsamında yapılması planlanan Çanakkale Gezisi önceki gün başladı. Dört gün sürecek geziye Van, Bitlis, Ağrı ve Muş'tan toplam 146 kişi katılacak. Üç otobüsle yapılacak gezide İstanbul, Çanakkale, Konya, Nevşehir Göreme'nin tarihi ve turistik yerleri gezilecek. Proje koordinatörü İbrahim Yertürk; 'Dünyanın o zamanki süper güçlerinin en ağır silahlarına, inancın ve birliğin galip geldiği, en ağır silahlara göğüslerini gererek siper olan Trablusgarp'tan Balkanlara geniş bir coğrafyadan verdiğimiz şehitlere bir minnettarlık hissi ile yapmayı planladığımız bu tip gezilere her gencimizin katılmasını arzu ederiz. Ayrıca katılımcı illerimizin gençleri arasındaki iletişimi artırarak yeni arkadaşlar tanıyıp kaynaşmalarını sağlama amacındayız. Bu gezilerin gençlerimizin hafızalarında çok faydalı ve unutulmaz anılar bırakarak derslerin de başladığı bu sıralarda çalışma motivasyonlarını da artıracaktır. İnşallah herhangi bir sıkıntı yaşamadan programımızı tamamlarız' diyerek gezi hakkında açıklamalarda bulundu. Geziye katılanlar ailelerinin de katılımı ile uğurlandı.

Bilgi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Berktaş ise uğurlama töreninde yaptığı konuşmada; Projenin bu gezi ile tamamlanacağını, bundan sonra daha büyük projeleri hedeflediklerini belirterek gençlere, gezilerde ve uzun yolculuklardaki arkadaşlıkların dostluğa dönüştüğünü hatırlatarak tatlı anılarla dolu ve ileriki yaşamlarında hoş anları hatırlayacakları bir gezi olmasını diledi.

Uğurlama törenine katılan Gençlik Merkezi Müdür Yardımcısı Ömer Çelik de yaptığı açıklamada; "Bu proje yaklaşık 150 gencimizin hem sosyal hem de sportif anlamda katılım sağladığı bir projedir. Proje iki bölümden oluşmaktadır, birinci bölümde geçtiğimiz dönemlerde izcilik kampı projesini gerçekleştirdik. Bu izcilik kampında gençlerde doğa bilincinin oluşturulmasını ve gençlerin kaynaşmasını sağladık. İkinci bölümde yapılacak bu Çanakkale gezisiyle de gençlerin ülkemizin kültürel zenginliklerimizi tanımasını ve milli bilincin oluşturulmasını sağlamak amaçlanmaktadır." Şeklinde açıklamalarda bulunarak gezinin yararlı ve başarılı olması temennisinde bulundu.  

Toplu fotoğraf çekimi sorası gençler alkışlarla uğurlandı.  

Bakmadan Geçme