VAN'DAN ARAKAN'A DESTEK

Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi, Arakan'a sahip çıkılması çağrısı yaparak, oruçlu olduğumuz, kardeşliği, paylaşmayı, merhameti daha çok hissettiğimiz bu günlerde Bengal Körfezinin doğu kıyılarını kana bulayan katliama Dünya Müslümanlarının sesiz kalınmamasını istedi. 
İlhan SİYAHTAŞ
Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi Hazreti Ömer Cami önünde teravih namazı çıkışı okunan basın açıklamasıyla Arakan'da yaşanan katliamı protesto etti.
Arakanlı Müslümanların, kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden kundaktaki bebeklere varıncaya kadar diri diri yakılarak tüyler ürpertici bir şekilde şehit edildiği, ırkçı ve fanatik Burma yönetiminin evrensel insan hakları, çocuk hakları, vatandaşlık hakları gibi birçok temel hak ve özgürlükleri yok sayarak Dünya'nın gözü önünde bu vahşeti işleme cüretini gösterdiğine dikkat çekilen basın açıklamasında, Arakan'da birçok Müslümanın sorgulanamadan tutuklandığı ve halen işkence altında oldukları belirtilen basın açıklamasında Arakanlı Müslümanların akıbetleriyle ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamadığı dile getirildi.
Fanatik Budistler tarafından Arakanlı Müslümanların evleri, köyleri, iş yerleri yakılıp yıkıldığı,  aynen İsrail'in Filistinli Müslümanları Gazze şeridine sıkıştırmaları gibi Arakanlı Müslümanların her yönden abluka altına alındığı, insani yaklaşımdan uzak olan bu fanatiklerin camileri, mescitleri yerle bir ederek Müslüman kadınlara da tecavüzden geri durmadıkları, bebekleri annelerinin gözleri önünde pişirerek katletme vahşetinin anlatıldığı Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi basın açıklamasında;" İnsanlığın tek kurtuluş rehberi Peygamber Efendimizin vefatından daha yüz yıl bile geçmeden Müslüman tüccarlarla tanışan Arakanın yerli halkı İslamı seçmiş ve Budist ''Rakhine''lerle bölge İngiliz İşgaline uğrayıncaya kadar barış içerisinde yaşamışlardır. Başta Türk Dış İşleri olmak üzere tüm İslam Ülkeleri Arakan'daki katliamı uluslararası platformlara taşımalıdır. Çıkarları için Libya'ya müdahale eden, Suriye'ye dair rant hesapları yapan Batının ikiyüzlülüğü gözler önüne serilmelidir.  Bütün İslam Ülkeleri Burma ile ilişkilerini tek taraflı askıya almalı; mevcut fanatik yönetime destek veren ülkelerle de ekonomik ilişkilerini gözden geçirmelidirler. Burma yönetimine askeri, ekonomik ve siyasi destek mutlaka kesilmelidir. Uluslararası yardım kuruluşlarının Arakan'a girişi garanti altına alınmalıdır. Mülteci olarak yaşayan Arakanlıların bu topraklara dönüşünü kolaylaştıracak şartlar hazırlanmalıdır. Arakanlı Müslümanların can emniyeti, ekonomik hakları, inanç hürriyetleri, eğitim hakları, kültürel hakları garanti altına alınmalıdır. Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelere taşınmış Budist yerleşimcilerin o toprakları sahiplerine iade etmeleri sağlanmalıdır. İçinde yaşadığımız bu mübarek zaman diliminde, Arakan'da yüreklerimizi parçalayan bu tablo; Suriye'de yaşanan süreç İslam Ülkelerinin bir ve bütün olarak oluşturacakları bir İslam Birliğinin eksikliğinin nelere mal olduğunu bir kez daha göstermiştir. Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak bu yaşanan gelişmeler karşında tarihe tanıklığımızın ve insanlara karşı sorumluluğumuzun gereği olarak bütün kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz"  ifadelerine yer verildi.
Basın açıklaması yapılan protestolar sonrası olaysız sona erdi.

Bakmadan Geçme