VAN'DAKİ TERÖR SALDIRISI

İnsan Hakları Derneği Van Şube Başkanlığı ile İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Van Şube Başkanlığı temsilcileri, PKK'lılarca polis otosuna yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından gözaltına alınanların bir an önce mahkemeye sevk edilmesini istediler.
Aslan İş Merkezi'nde bulunan İHD Van Şube Başkanlığı'nda düzenlenen ortak basın açıklamasının metnini İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık okudu. 26 Temmuz günü saat 21:00 sıralarında Bölge Trafik Müdürlüğü'nün bulunduğu güzergahta polis otosuna ateş açıldığını, ancak edindikleri bilgilere göre can kaybının yaşanmadığını söyleyen Işık, 27 Temmuz günü saat 03:00 sıralarında İstasyon Mahallesi Fatih Caddesi Cem Sokak ile Vali Mithatbey Mahallesi 12. Sokak'ta bulunan adreslere eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, 1 PKK'lının ölü, 1 PKK'lının ise sağ olarak yakalandığını hatırlattı. Işık, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 22 kişinin gözaltına alındığını söyledi. İHD ve Mazlum-Der olarak gözaltına alınanların bir an önce mahkemeye çıkarılmasını gerektiğine inandıklarını vurgulayan Işık, "Düzenlenen operasyonlarda PKK terör örgütü üyesi Mehmet Cin sağ ve Selim Taşkın'ın ise ölü olarak ele geçirildiği Cumhuriyet Başsavcılığı ile yaptığımız görüşmelerde kesinlik kazanmıştır" dedi.
Düzenlenen basın açıklamasına Mazlum-Der Van Şube Başkan Yardımcısı Şehvan Karakoyun ile İHD Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir de katıldı.

Bakmadan Geçme