Van'daki köpek saldırısına tepki

Van'da 10 yaşındaki bir çocuğa saldıran ve ölümüne sebep olan başıboş köpek olayının ardından siyasiler, meslek odaları, sanatçılar ve vatandaşlar tepki göstererek yetkilileri göreve davet etti.

Burhan Ergin

Van'da arkadaşlarıyla top oynadığı sırada köpek saldırısı sonucu ağır yaralanan 10 yaşındaki Mete Durna, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.  Birçok sosyal medya kullanıcısından tepki gören olayda hayatını kaybeden 10 yaşındaki çocuk gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Yaşanan olayla ilgili tepki gösteren Eski Bakan Prof. Dr. Hüseyin Çelik, “Hiçbir medenî ülkenin sokaklarında sahipsiz köpek olmaz. Berlin’de, Viyana’da, Londra’da, Paris’te, sokakta başıboş köpek değil kedi bile dolaşmaz. Bizdeki durum tipik bir 3.Dünya ülkesi manzarasıdır. Bunların toplatılması için daha kaç Mete’nin ölmesi lazım?” diye konuştu.

Ünlü sanatçı Yıldız Tilbe, "Bütün bu kanunsuzluklar yasal olmuş, sokaktaki çocuğu kadını yaşlıyı insanı parçalayan köpekler insan öldürüp kanunla korunuyorlar. Bu onların suçu değil. Bir insanın hayatı köpek canı kadar kıymetli değil. Allah sebep olanın yanına koymasın, kulağını tıkayıp gözünü kapatanlar iflah olmasın" dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası, “İlimizde yaşanan köpek saldırısı sonucu hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mete Durna'ya Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı dileriz. Yaşanan vahim olayın tekrarlanmaması adına hayvan sahiplerini ve ilgili kurumları sorumluluklarını yerine getirmek üzere göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

 “Bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın”

Emir Mete Durna’nın amcası Mehmet Şirin Durna, acı olayın bir daha yaşanmaması için yetkilileri göreve davet ederek, “Canımız yanıyor, başkasının canı yanmasın istiyoruz” dedi.

Amca Mehmet Şirin Durna, Mete’nin site önünde oynarken olayın yaşandığını söyleyerek, “Binanın önünde çocuk oynarken olay gerçekleşmiş. Söyleyecek pek bir şeyimiz yok. Canımız yanıyor, başka canlar yanmasın. Yetkililer buna bir çözüm bulsun, başka canlar yanmasın. Başka Mete’ler gitmesin” dedi.

Köpeğin sitenin içerisine girdiğini de ifade eden amca Durna, “Site merkezi bir yerde, olay sitenin içerisinde gerçekleşmiş. Köpeğin nasıl içeri girdiğini bilmiyoruz. Sahibinin gözaltına alındığı ile ilgili bir bilgimiz var. Kim olduğunu bilmiyoruz. Bu saldırıların olmaması için tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Başka canların yanmamasını istiyoruz. Canımız yanıyor, başkasının canı yanmasın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Minik Mete’nin cenazesini teslim alarak Selimbey Mahalle Mezarlığına defneden Durna ailesi, Zeve Işık Altaylı Camii taziye evinde taziyeleri kabul ediyor. iha

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Yaşar Sezer 31 Ocak 2023 23:17

Bundan 15 gün önce ipekyolu belediyesine şikayetçi olmama rağmen hiç bir yetkiliden ses seda çıkmamıştır yazık günah çucuklar öldükten sonra başıboş köpekleri toplayacaklar

Bakmadan Geçme