VAN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Van’da geçen yıl meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde M Tipi Kapalı Cezaevi’nden firar ettiği öğrenilen sürücü, patlak lastikle kaçtığı 20 kilometrenin sonunda 36 kilogram eroinle yakalandı.
Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, İran’dan yurda sokulup buradan da Van üzerinden Batı illerine uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşınca hemen harekete geçti. Narkotik polisi, uyuşturucuyu taşıyacak olan araç ve şahsı Van’a giriş yaptığı sıra Kurubaş köyü yakınlarında durdurmaya çalıştı. 'Dur' ihtarına uymayan O.O. isimli sürücü ile polis arasında kovalamaca başladı. Otomobilin kaçış güzergahına sevk edilen diğer ekipler, yola kapan atarak aracın lastiğini patlattı. Sürücü O.O., patlak lastikle tüm hızıyla Edremit ilçesine doğru kaçmaya devam etti. Edremit ilçesine yaklaştığında yolun kesildiğini gören sürücü, ani bir manevra ile geri dönerek şehir merkezine doğru kaçmaya devam etti.
Ekipler bir taraftan uyuşturucu yüklü otomobili kovalarken, bir taraftan da araca öncülük yapan diğer otomobili kovaladı. Polisin ısrarlı takibi sonucu sürücü O.O., Süphan Mahallesi girişinde filmleri aratmayacak kovalamaca sonucu otomobilinin ağaca çarpmasıyla yakalanırken, öncülük yapan otomobilde bulunan S.D. ve N.A. isimli şahıslar da kısa sürede yakalandı.
Bu arada şahıslardan S.D., polisten kaçmak isterken su kanalına düşerek sırılsıklam oldu. Zanlı, polisin verdiği battaniyeye sarılarak ısınmaya çalışırken, lastiği patlak olan otomobilde, çekici vasıtasıyla götürüldüğü Emniyet Müdürlüğünde yapılan aramada 2 torba içerisinde 36 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Öte yandan, sürücü O.O.’nun geçen yıl meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde M Tipi Kapalı Cezaevi’nden firar ettiği öğrenildi.

Yorumlar 3

Bakmadan Geçme