VAN'DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

 Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 2 ayrı operasyonda 233 kilo 640 gram toz esrar ele geçirildi. Uyuşturucu tacirleri, narkotik köpeklerinin uyuşturucuyu bulmamaları için esrar paketlerinin arasına bir tutam sarımsak, nane ve kırmızıbiber koyarken, diğer operasyonda ise polisten kaçan şahıslar, esrar torbalarını yere attı.
Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu Afganistan’da üretilip katır sırtlarında İran üzerinden Van’a, buradan da bir araçla batı illerine uyuşturucu sevkiyatının yapılacağı bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün gece Van’ın giriş ve çıkışlarında pusu kurarak uyuşturucuyu Van’a getirecek olan minibüsü beklemeye başladı. Firari olan minibüs sürücüsü ve buna öncülük yaptığı ileri sürülen kamyonet, gecenin ilerleyen saatlerinde kendilerinin takip edildiğinden habersiz Kurubaş Geçidi’nden merkeze doğru seyir haline geçtiler. Öncülük yapan kamyonet sürücüsü, takip edildiklerini anlayıp minibüs sürücüsüne cep telefonu ile haber vermesiyle sürücü aniden dönüp Gürpınar istikametine kaçmaya başladı. Sürücü kaçmaya başlayınca kovalamaca yaşandı. Polis ekipleri, olası kaçış güzergahlarından geçmesi üzerine diğer şube müdürlüğü personelinden takviye ekip istedi. Minibüs sürücüsü Gürpınar üzerinden Gevaş-Van yol ayrımına geldiğinde yakalanacağını anlayınca yanında bulunan şahın uyuşturucu torbalarını yola atarak kaçmaya başladı. Polis, yola dağılan esrar paketlerini toplarken, diğer ekipler ise Edremit girişinde tedbir aldı. Sürücü, Edremit ilçesine geldiğinde yolu kesen polisleri görünce aniden dönüp ters yoldan kaçmaya başladı. Burada da yaşanan kovalamaca sonucu yakalanacağını anlayan sürücü ve yanındaki minibüsü yol kenarında bırakıp gecenin karanlığından faydalanarak kayıplara karışırken, Minibüs detaylı incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken 94 paket içerisinde 97 kilo 406 gram toz esrar ele geçirildi. Kaçan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

ESRAR PAKETLERİNE NANE, KIRMIZIBİBER VE SARIMSAK KOYDULAR
Öte yandan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, aynı gece Van-Edremit karayolu üzerinde yaptıkları planlı bir çalışma sonucu Afganistan, İran ve Van üzerinden batı illerine uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine tespit edilen kamyonu durdurdu. Yapılan ilk aramada olumsuz bir duruma rastlanmazken kamyon detaylı inceme için Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada narkotik köpekleri Mirka ve Fosfor, uzun süre kamyonda inceleme yaptıkları sıra yakıt deposuna geldiklerinde tepki göstermeye başladı. Ekipler, kısa sürede yakıt deposunu yere indirip detaylı bir arama yaptı. Yapılan aramada polis ve narkotik köpeği uyuşturucuyu bulmaması için esrar paketlerinin içerisine nane, kırmızıbiber ve 1 deste sarımsak koydular. Yakıt deposunun içerisinde ‘Zula’ diye tabir edilen bölmede 261 paket halinde 136 kilo 236 gram toz esrar ele geçirildi. Esrar ve araçlara el konulurken, her iki olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme