VAN’DA KINALI KEKLİK OPERASYONU

Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Van Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan ortak operasyonda, kınalı keklik avcılığı yaparken suçüstü yakalanan 7 kişiye 17 bin 442 TL ceza verilirken, kafeslerde bulunan 18 kınalı kekliğe de el konuldu.

İl Jandarma Komutanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Çatak ilçesi Bilgi köyü ve Gürpınar’ın Kırkgeçit köyü mevkilerinde kafes avcılığı yapıldığı yönünde iki ayrı ihbar aldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, satılmak üzere doğada yakalanmış ve kafesler içine konulmuş 18 canlı keklik buldu. El konulan keklikler şube müdürlüğü ekipleri tarafından Gaziantep Erikçe Keklik Üretme İstasyonu'na gönderilirken, gözaltına alınan Y.B., Ş.T., A.G., M.T., C.K., Z.Ö. ve İ.A.'ya ise 8 bin 442 TL idari para cezası ile 9 bin TL tazminat cezası verildi.
Kafes avcılığının kesinlikle yasak olduğunu söyleyen Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Bakıcı, "4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na göre kafes avcılığı kesinlikle yasaktır. Denetimlerimiz jandarma, emniyet birimleri ve avcı derneklerimizle birlikte ortaklaşa devam etmektedir. Özellikle bahar döneminde ilimiz merkez ve ilçelerinde meydana gelen kafes avcılığına yönelik denetimlerimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

Bakmadan Geçme