VAN’DA KAR YAĞIŞI

Van’ın yüksek kesimlerinde dün gece başlayan kar yağışı sürerken, köylüler sabahın erken saatlerinde damlarını temizleme telaşına düştü.

Van'da bir haftadan bu yana belli aralıklarla yağan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Şehir merkezinde yağmur yağarken, Erek Dağı eteklerinde bulunan köyler ise kar altında kaldı. Van merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan Gövelek köyü, gece boyunca yağan kardan dolayı beyaza büründü. Köylüler, sabahın erken saatlerinde kalkarak damlarını karlar temizlemeye çalıştı.
Fahrettin Demir isimli vatandaş, geçen yıla oranla karın bu sene yaklaşık 15 gün geç yağdığını söyledi. Sonbaharın iyi geçtiğini ifade eden Demir, “Köyümüzün rakımı yüksek. Bu nedenle ilk kar bizim köye yağıyor. Kar yağınca da diğer köylerden önde kışa giriyoruz. Bugüne kadar hayvanlarımız yaylada otlayabiliyordu. Artık köye gelme zamanları geldi” dedi.
M. Emin Demir ise, yağan ilk karla birlikte kışın geldiğini ifade ederek, “Köyümüz yüksek olduğu için Van ve diğer köylerden önce karla tanışıyor. Kar yağışının zamanıdır artık. Kar yağışı bu sene geçen seneye göre geç geldi. Allah’ın takdiridir. Yapacak bir şey yok. Artık bahara kadar karla uğraşacağız. Karın yağması bizim için daha iyi. Kışın kar yağacak ki yazın biz de sefasını sürelim. Yoksa kurak geçer ve kötü olur” diye konuştu.
Öte yandan, Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 2985 rakımlı Karabet Geçidi ile Van-Başkale karayolu üzerinde bulunan 2730 rakımlı Güzeldere Geçidi’nde dün gece kar yağışı trafiği olumsuz etkiledi. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı 111. Şube Müdürlüğü ekipleri, her iki güzergahta yolun kapanması ihtimaline karşılık iş makinelerini hazır bekletti.

Bakmadan Geçme