VAN'DA KAÇAKÇILIK OPERASYONLARI

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 10 ayrı adrese düzenlediği operasyonda 2 milyon 200 bin adet sigara filtresi, 152 bin paket kaçak sigara ile bin 260 litre kaçak akaryakıt ele geçirdi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında 04-08 aralık 2012 tarihleri arasında 6 araç ve 4 eve operasyon düzenlendi. düzenlenen operasyonlarda yurda yasadışı yollardan sokulduğu tespit edilen 2 milyon 200 bin adet sigara filtresi, 152 bin paket kaçak sigara ile bin 260 litre kaçak akaryakıt ele geçirdi. Araçlara ve kaçak malzemelere el konulurken, olayla bağlantılı olduğu ileri sürülen 14 kişi hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

 
Öte yandan Van’da, polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, bir TIR’ın dorsesinde içleri kesilen halılara yerleştirilmiş 22 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, İran'dan yurda sokulan kaçak sigaraların Van üzerinden İstanbul’a götürüleceği bilgisine ulaştı. Harekete geçen polis, önceki gün akşam saatlerinde sigaraları İstanbul’a götürecek olan C.E. yönetimindeki TIR’ı takibe aldı. Yaklaşık 10 kilometre takip edilen TIR, Van-Erciş karayolu üzerinde durduruldu. Detaylı arama için Bölge Trafik Şube Müdürlüğü bahçesinde çekilen TIR’ın dorsesinde bulunan ev eşyaları tek tek aşağı indirildi. Rulo halindeki halıların hafif olması polis bir memurunun dikkatinden kaçmadı. Halılardan birini açan polis, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığına saklayamadı. İçi kesilerek torbalar halinde sigaraların yerleştirilmesinin ardından tekrar rulo haline getirilen halıların içerisinde toplam 22 bin paket kaçak sigara ele geçirilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme