Van’da Hac Kayıtları Başladı

Van’da, 2016 yılı hac ön kayıtları başladı. Başvurunun birinci gününde 450 kişi, hac farizasını yerine getirmek üzere ön kayıt ve kayıt yenileme işlemi yaptı.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Türkiye genelinde 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak olan hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin Van’da da başladığını belirterek, kuranın ise 2 Mart 2016 tarihinde çekileceğini söyledi. Van’da ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Arvas, “Başvuruların birinci gününde 450 vatandaşımız kayıt büromuza müracaat etti. Bugün ise 400’e yakın müracaat aldık. Müracaatlar il ve ilçe müftülüklerimize yapılıyor. Geçen sene ilimizde 500 hacı adayımızı kutsal topraklara yolladık. Bu yıl inşallah 800 hacı adayımızı kutsal topraklara yollayacağız” dedi.
Hacca ilk defa kayıt yapacak olanların Diyanet İşleri Başkanlığı’nca belirtilen bankalara paralarını yatırdıktan sonra kimlik fotokopileri ve dekontlarla beraber il ve ilçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Arvas, “Kayıt yenilemede ise vatandaşlarımızın herhangi bir işlem yapmasına gerek yok. Kayıtları otomatik olarak yenileniyor. Ancak tur değişikliği, telefon değişikliği ve grup değişikliği yapacak olan vatandaşlarımızın ise bu süre içerisinde mutlaka müftülüğümüze başvurmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.
Kutsal topraklara gitmek için ön kayıt yapan veya kayıt yenileyen vatandaşlar ise, heyecanlı ve mutlu olduklarını belirterek, kurada isimlerinin çıkması için dua ettiklerini söylediler. 9 yıldır hacca gitmek için beklediğini belirten Zülfinaz Arvas (73) isimli vatandaş, “Damadımla birlikte inşallah kutsal topraklara gideceğim. Çok heyecanlıyım. Uzun süredir bekliyorum. İnşallah bu yıl ismim çıkar. Allah herkese kutsal topraklara gitmeyi nasip etsin” dedi.
ilk defa Hac başvurusunda bulunduğunu ifade eden Diyanet personeli Ahmet Gülaçar da, “Lise yıllarından bu yana hayalimde hacca gitmek vardı. Ancak maddi sebeplerden dolayı şimdiye kadar ertelemek zorunda kaldık. Şu anda ise ön kayıt işlemlerimi yaptırıyorum. Eşimle birlikte kutsal topraklara gitmeye niyetlendik. Allah nasip ederse bu farzıyatı yerine getirmeye çalışacağız. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin” şeklinde konuştu.
Öte yandan 2016 yılında Hac’a gitmek üzere ilk defa kayıt yaptırmak isteyenlerin kayıt ücretini yatırdıktan sonra; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sayfası http://hac.diyanet.gov.tr adresinden veya bağlı bulundukları il ya da ilçe müftülüklerinden temin edecekleri form, dilekçe ile doğrudan ön kayıtlarını yapabilecekleri belirtildi.

Bakmadan Geçme