VAN’DA GRUP YORUM HEYECANI

Van’da, Ada Yayın Dağıtımı tarafından düzenlenecek olan Grup Yorum konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Van’da, Ada Yayın Dağıtımı tarafından düzenlenecek olan Grup Yorum konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 
Doğuda ilk defa Grup Yorum konserinin düzenlendiğini ve halkın konsere yoğun bir ilgi gösterdiğini belirten Ada Yayın Dağıtım sahibi Umut Kartal, bu ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. İlk defa doğunun bir ilinde Van’da, Grup Yorum konseri düzenledikleri için halktan olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Kartal, “Biz yapacağımız etkinlikleri, öncesinden bir tartışmaya açarak; ‘Hangi sanatçı Van’a gelebilir? Hangi sanatçı Van’a gelmek ister? ‘Halk, en çok hangi sanatçıyı Van’da görmek ister?’ Bu yönde yaptığımız araştırmalar neticesinde Grup Yorum, kuşkusuz Şıvan Perver ve Civan Haco’dan sonra en çok halkın görmek istediği bir gruptu. Bu anlamda uzun zamandır bir uğraş içindeydik. Böylesi bir etkinliği, ancak böyle bir zamanda gerçekleştirme imkanımız oldu. İnşallah kısmet olursa cuma günü sevilen grubu halkla buluşturacağız” dedi.
Grup Yorum’un Türkiye’nin özgün müzik dalında en köklü gruplarından biri olduğunu dile getiren Kartal, “1987 yılında birkaç üniversite öğrencisi tarafından kurulan Grup Yorum, halkın isyan sesidir. Halkın yaşamış olduğu tüm trajedileri, acıları, yaşamış olduğu her türlü sıkıntıyı şarkılarına, ezgilerin dökmüş olan bir gruptur. Bunun yanında ilk defa Van konseri ve akabinde Diyarbakır konseri ile Grup Yorum doğuya gelecek. Bu anlamda biz Grup Yorum’u önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
Van’da geniş bir konser salonunun olmaması nedeniyle, konserin bir düğün salonunda gerçekleşeceğini vurgulayan Kartal, “Konser biletlerinin satışı esnasında Van’da ciddi anlamda geniş bir konser salonunun eksikliğini hissettik. Bizim konserleri düzenleyecek geniş bir salonumuz yok. Kasım ayı mevsim şartları itibariyle hava muhalefetinin belirleyici olmadığı bir tarih. Biz daha önce konseri Van Şehir Stadyumu’nda yapmayı arzuluyorduk. Ancak stadyumun yıkım kararı nedeniyle konserimizi bir düğün salonunda yapmayı uygun gördük” şeklinde konuştu.
Ada Yayın Dağıtım olarak birinci çalışma alanlarının çocuklar olduğuna vurgu yapan Kartal, “Bütün çabamız, bütün emeğimiz, bütün gayretimiz çocuklarımız içindir. Çocuklarımız, çöplerden ekmek toplamasın, çocuklarımız ölmesin diyedir. Bütün etkinliklerimizin esas noktası budur. Yapılan konserler hep bu amaçladır” dedi.
Ada Yayın Dağıtım olarak bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirten Kartal, “Grup Yorum konseri, düzenlediğimiz otuzuncu konserimizdir. Bundan sonra da etkinliklerimiz aylık periyodik şekilde imza günleri ve konserlerle devam edecektir. Bu etkinlikleri düzenlerken hiçbir kurum veya kuruluştan ya da dernekten yardım istemedik. Yapımcılığını tamamen Ada Yayın Dağıtım olarak üstlendik” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme