Van'da Atatürk Anadolu Lisesi Sevinci

Vanlılar inandı, mücadele eti ve kazandı. Van’ın ilk lisesi olarak 1948 yılında eğitime başlayan, 2011 depreminde ağır hasar görerek yıkılan Atatürk Anadolu Lisesi aynı yerde, aynı isimle yeniden yapılıyor. Yeni Atatürk Anadolu Lisesi temel hafriyat çalışması törenle başladı.

Van'da Atatürk Anadolu Lisesi Sevinci
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cengiz Siyahtaş

 Van Atatürk Lisesi yerinde yapılsın diye mücadele veren Vanlıların  isteği gerçekleşiyor.  Van’ın ilk lisesi olarak 1948 yılında eğitim öğretime başlayan, spor salonu, kütüphanesi, müzik ve resim odaları ve eğitim öğretim kalitesiyle çok başarılı bireylerin yetişmesine neden olan ancak depremde yıkılan Van Atatürk Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 30 dreslikli, pansiyonlu olarak kendi, yerinde aynı isimle yeniden inşa ediliyor. Okul inşatıharfiyat çalışması  bugün başladı.  Okulan yanında  önümüzdeki  yıl Atatürk Sosyal Bilimler Lisesi yapılacak. 

Deprem sonrası yıkılan Atatürk Lisesi’nin yerine farklı isimlerle okul yapılması veya  ticari amaçla  değerlendirilmesi girişimleri üzerine okul mezunları, öğrenciler ve duyarlı Vanlıların mektup, imza kampanyası, açıklamlar ile  Vanlıların buluşma adresi, Van’ın 78 yıllık ilk gazetesi Vansesi,  haber ve  köşe yazılarıyla yaklaşıma karşı çıkarak girişimi engellemişti.

MEB tarafından 2014 yılında yatırım programına alınarak ihalesi yapılan Van Atatürk Anadolu Lisesi’nin temeli Vali İbrahim Taşyapan tarafından harfiyat  sonrası atılacak.  İnşatın   harfiyatı nedeniyle  düzenlenen törene Milli Eğitim camiası, veliler,  öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. 

Tarihi geçmişi, mezun ettiği saygın kariyer  sahibi öğrencileri, başarılı  öğretmenleri ile   Van'ın  eğitimğ-öğretim hayatında ve kültüründe  ayrı bir değeri olan Van Atatürk Lisesi'nin  kendi yerinde  kuluş ismiyle  yeniden inşaa edilmesiı Van'da  sevinç yarattı. Vanlılar bunun    birlikte verilen mücadelenin, dayanışmanın yaşadığı  kente  sahip çıkma anlayışının  başarılı  bir sonucu  olduğunu  ifade ettiler.  

Vanses Gazetesi olarak memleketine, okuluna karşı duyarlı  davranan okulun aynı ismle aynı yerde  yapılmasında  emeği geçen,  inanarak  yılmadan mücadele eden herkese teşekkür ediyoruz. 

Bakmadan Geçme