VAN'A BİR OKUL DAHA

Ata Freight Line Lojistik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Oğuzhan'ın, annesi anısını Van merkeze bağlı Adıgüzel Köyü’nde yaptırdığı Nadide İnan İlkokulu ile lojmanlar, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Okul bahçesinde gerçekleştirilen programa Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Ata Freight Line Lojistik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Oğuzhan ile kardeşleri ve köylüler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Cengiz Oğuzhan, annesi adına yaptırdığı okulun açılışını görmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, annesi ile ilgili bir anıyı paylaştı.Annesinin eğitime verdiği önemi iki yıl üst üste sınıfta kalarak gördüğüne şahit olduğunu anlatan Oğuzhan, “Annem vefatına kadar sürekli kimsesiz çocukların eğitimine yardım ederdi. Bir gün ben anneme 'Bunu böyle yapmayalım, senin adına bir okul yaptıralım' dediğimde bunun çok güzel olacağını söylemişti. Okulu Adana’da yapmayı düşünüyorduk, ama o ara Van depremi de olunca okulu burada yapmanın daha doğru olduğuna karar verdik ve buraya geldik. Bugün mutlu olduğum bir an. Artık ben de köylüyüm, benim köyüm Adıgüzel Köyü’dür. Bu okulun buraya yapılmasında emeği geçen işçisinden müteahhidine kadar herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu da eğitim için, gelecek için, çocuklar için çok mutlu bir gün yaşadıklarını belirtti. Geçtiğimiz yılı yaşanan depremlerden dolayı can kayıplarının ve maddi kayıpların yaşandığını anlatan Vali Karaloğlu, “Kamu binalarımız, okullarımız, evlerimiz, yapılarımız yıkıldı. Ama depremin oluş tarihinden itibaren Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bakanlarımız, yöneticilerimiz gece gündüz demeden depremin yaralarını sarmak için, Van’ı ayağa kaldırmak için hep buradaydılar. Bu yaraları sarmakta 75 milyon insanımız da bize iştirak etti. Cengiz bey hiç Van’a gelmedi, hiç Van’ı görmedi ama bu yarayı sarmak için Van’a buraya geldiler. Ben hepsine teşekkür ediyorum. İşte bu bizim milletimizin büyüklüğünün göstergesidir. Adeta insanlar birbirleriyle yarıştılar. ‘Van’da olmalıyız, Vanlının yanında olmayız” diye kendilerini mecbur hissettiler. Tabi bu depremden en çok dersliklerimiz okullarımız zarar gördü. Okullarımızın yapımları devam ediyor. TOKİ tarafından yaptırılan okulların bir kısmı teslim edildi, bir kısmı ise ilerleyen ay içerisinde bize teslim edilecek. Yıkılan okullarımız, köylerimiz, şehirlerimizin yerlerine alt yapılarıyla birlikte yenileri kondu. Van kaybettiği canların dışında eskisinden çok daha güzel olacak. Yaşanılabilir bir kent olacaktır. Evet deprem bir felakettir, ama bunu fırsata dönüştürmek gerekir. Van’da bunu fırsata dönüştürmüştür. Bugün de Ata Freight Line Lojistik Şirketi tarafından yaptırılan 5 derslikli 4 adet lojmanlı bir okul oldu. İnşallah burada yetişecek olan çocuklarımız memleketlerine, ülkelerine hayırlı birer evlat olurlar. Ben burada emeği geçen başka Cengiz Oğuzhan, kardeşlerine ve ortaklarına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Van Valisi Münir Karaloğlu,Ata Freight Line Lojistik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Oğuzhan’a bir plaket takdim etti. Ardından şirket tarafından 2 dersliği onarılan ve 3 dersliği ile 4 adet lojmanı ise yeniden yaptırılan Nadide İnan İlkokulu’nun açılış kurdelası kesildi. Sınıfları dolaşan Vali Karaloğlu ve beraberlerindekiler, öğrencilere okul çantası ve kırtasiyeleri dağıttıktan sonra köylüler tarafından hazırlanan öğle yemeğini yediler. Yemekten sonra program sona erdi.
vanhaber, van, haber, van haber
okul, hayırsever, deprem, karaloğlu

Bakmadan Geçme