VAN'A 8 TANE HASTANE YAPILACAK

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici, depremden aldığı ağır hasardan dolayı yıktırılan Van Devlet Hastanesi’nin yerine sağlık kampüsünün inşa edileceğinin müjdesini verdi.
Van Sağlık İl Müdürü Dr. Bilal Acar’ı ziyaret eden Mustafa Bilici, yeni sağlık merkezleri ile ilgili Van halkına müjde verdi. Öğle saatlerinde beraberindeki AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ile müdürlük binasına gelen Mustafa Bilici, burada Dr. Bilal Acar tarafından karşılandı. Daha sonra makama geçen ve burada yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Bilici, sözlerine sağlık çalışanlarının Ramazan ayını kutlayarak başladı. Sağlıkta Türkiye’de AK Parti ile birlikte ciddi manalarda bir değişim ve dönüşümün olduğunu ifade eden Bilici, bu sürecin halen devam ettiğini belirtti. Bugün vatandaşın sağlık hizmetlerinin zamanında ve tam yapılabilmesi adına hemen hemen her şeyin yapıldığını anlatan Bilici, “Deprem öncesi hizmete giren Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemiz deprem sonrası elimiz ayağımız oldu ve iyi ki yapmışız diye çok sevindik. Öte yandan Van’a uzunca süre hizmet veren ve şu an içinde bulunduğumuz alan vardı. Bu alanda Van Devlet Hastanesi olarak hizmet veriliyordu. O bina yıllardır tadilat ile ayakta tutulan bir binaydı. Ancak fiziki olarak da binanın ömrü açısından iş göremiyordu. Deprem ile birlikte ağır hasar alması ile birlikte yıkıldı” dedi.

“YIKILAN HASTANENİN YERİNE SAĞLIK ÜSSÜ İNŞA EDİLECEK”
Devlet hastanesinin buradan kalkması ile birlikte buradaki esnafın durumunun iyi olmadığı şikayetlerinin sürekli kendilerine geldiğini ifade eden Mustafa Bilici, burada mutlak suretle kendilerine de katkı sunacak sağlık kurumlarının olması talebinde bulunduklarını kaydetti. Bilici, “Bildiğiniz gibi sağlık kampüsü olarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alanda tüm hastanelerin inşa edilmesi gerekiyor. Özellikle şehrin bu tarafına ve yukarı tarafına hitap edilebilecek polikliniğin olması da gerekiyordu. Sağlık İl Müdürlüğümüzün bizleri teşvik etmesi Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmeler netice verdi. Nihayetinde şu üzerinde bulunduğumuz eski hastane alanında şimdi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacak. Bununla birlikte aile sağlığı merkezi, halk sağlığı merkezi, aile polikliniği, ana çocuk sağlığı merkezi, dispanseri yapılacak, verem savaş kliniği, sağlık laboratuarları ve son olarak obezite merkezi kurulacak. Ön tarafında da 6 metrekarelik alanda yeşil alan olarak değerlendirilecek. Güzel bir proje hazırlandı. Bunun altyapısının hazırlanmaması durumunda bu büyük bir yatırımın gecikmesi ve geri gitmesi söz konusuydu. Buranın imarıyla ilgili sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıları da Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarını bir araya getirerek il müdürümüzü de bu birlikteliğe dahil ederek sonuçta güzel bir proje ile nihayete erdi. Çok kısa bir sürede ihalesi yapılarak bu sağlık merkezleri hızlı bir şekilde tamamlanıp hizmete sokulacak. Buradaki esnaf açısından, buradaki yaşayan sakinler açısından yukarı mahallelere de hitap edeceği ve birde şehir merkezinde olması açısından bu sağlık birimlerinin burada yapılıyor olması önemli yer tutmaktadır” dedi.

“7-8 HASTANE AYNI ANDA İNŞA EDİLECEK”
Van’ın sağlık üssü olacağını her defasında dile getirdiklerini ifade eden Mustafa Bilici, yeni imar planı ile birlikte yeni hastanelerin yapılabilmesi için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alanın biraz daha genişletildiğini belirtti. Bilici, “Edremit bu kampüs alanının haricinde olacak. 50 yataklı psikiyatri hastanesi, bununla birlikte 100 yataklı yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesi de Edremit ilçesinde yapılacak. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu kampüste fizik tedavi hastanesi inşa edilecek. Bunların ihalesi tamamlandı. Onkoloji hastanesi düşünülüyor henüz ihale edilmemiş. Kadın doğum çocuk hastanesi bunun ihalesi yapıldı, şu an inşaat halinde. Kardiyoloji ve KVC hastanesi 550 yataklı olacak, bununda temeli atıldı ve bu da sismik izolatör denen depreme dayanıklı bir sistemle yapılacak. Dolayısıyla ilimizde bir anda bu kadar çok sağlık kuruluşunun ihale edilmesi, temellerinin atılması kısa bir sürede tamamlanması önemlidir. Hatırlarsanız, İhtisas Hastanemiz vardı ve bu hastane her bir devlet büyüğü geldiğinde açılışı yapılırdı ve defalarca da açılışı yapıldı. Allah’a şükürler olsun ki bir anda 7-8 hastanenin bir anda temelini atıyoruz ve iki yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Aynı şekilde bulunduğumuz alanda birçok sağlık merkezinin yapımı aynı anda başlayacak ve çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak. Çünkü ödeneği tamamen ayrılmış durumda, bütün bunlar Van’ımıza hayırlı olsun. Şu anda biz Ağrı, Hakkari ve Muş gibi çevre illere sağlık hizmeti verirken, bu hastanelerin de tamamlanması ile birlikte çok daha geniş bir alana hizmet vereceği ve çok daha kaliteli hizmetin verileceği düşüncesindeyiz. Ben emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Van Sağlık İl Müdürü Dr. Bilal Acar ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Van’ın sağlık alanında çok büyük adımlar atacağını ifade etti. Birçok sağlık kuruluşunun aynı anda yapılacak olmasının Van adına önemli bir adım olduğunu anlatan Dr. Acar, Mustafa Bilici’ye sunmuş oldukları katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme