Van'a 25 Bin Kişilik Stadyum Yapılacak

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, gençlik hizmetleri ve spor alanlarında hedeflenen çalışma ve projeleri basın mensuplarıyla paylaştı. İnanç, Van halkının ilk defa gazetemizin haberiyle öğrendiği 25 bin kişilik stadyum yapımı için yer tespitinin yapıldığını söyledi.

Rıdvan CAN

Basın mensupları ile Sütçü Kenan Kahvaltı Salonu’nda düzenlenen tanışma kahvaltısında bir araya gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç bütün spor branşlarında ve tesisleşmede iddalı olduklarını belirtti.  Basın toplantısına birim müdürüleri ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

Kurumun vizyonuna katkı sağlayacak, hedefleri gerçekleştirmek için çok çalışacaklarını belirten İl Müdürü Nevzat İnanç, “Hizmet anlayışımızın gereği olarak, hızlı ve kaliteli hizmet sunan,  ili sportif açıdan daha iyi yerlere taşıyan, sporcu  ve tesis  sayısını  artıran  saygın bir kurum  olan misyonuna uygun şekilde imajı olan  bir kurum hedefliyoruz’’ diye konuştu.

İnanç, yaklaşık 3 ay önce devraldığı görevi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olduğunu söyledi. Göreve geldikten hemen sonra şehir merkezi ile ilçelerdeki tesisleri gezerek, gerek tesis hakkında gerekse personel hakkında bilgi edindiklerini ifade eden İnanç, “Her bir tesisle ilgili dosya oluşturarak eksiklerini tespit ettik ve bunları önümüzdeki süreç içerisinde giderme gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Gevaş’ta Kızılay’ın elinde bulunan kampın yılın çok kısa bir döneminde hizmet verdiğini dile getiren İnanç, “Bununla alakalı tesisin bize uzun süreli tahsisi şeklinde mevcut protokolün bizim lehimize geliştirilerek paydaşlarını dışarıda tutarak uzun süreli bir protokolle devri konusunda talebimiz oldu. Eğer bunu başarır ve uzun süreli bir devir işlemi gerçekleştirirsek, bu kampın konteyner yapılarını kaldırılarak birinci sınıf modern bir kamp merkezi haline getireceğiz. Ayrıca dokuz ay boyunca kapalı olan tesisin, özellikle sokak çocuklarına ve madde bağımlılarına yönelik rehabilite anlamında hizmet vermesi ile alakalı teklifimiz son derece kabul gören bir teklif oldu” dedi


Birinci öncelikli hedeflerinin Van’a yakışır bir stadyum yapılması olduğunu vurgulayan İnanç, “Her şeyden önce birinci öncelikli mücadelemiz, Van’a 20 ile 30 bin arasında değişen bir stadyum yapmaktır. Bununla ilgili yer tespitlerimizi yaptık, tekliflerimizi sunduk. Zaten hazır tip projeler var. 25 bin kişilik stadyum için ayrı projeler var, 30 bin kişilik statlar için de ayrı projeler var. Bunlardan biri uygulanacak. Yapacağımız bu stadyumla alakalı önerdiğimiz alternatiften biri 510 dönümlük çok devasa bir kamu arazisidir. İleriye dönük stadyumun akabinde orayı adeta bir spor kompleksine dönüştürmeyi arzuluyoruz. Eğer o stadyumu orada konuşlandırabilirsek, bunu başarabilirsek, hemen akabinde onun yanına iki tane amatör ve aynı zamanda antrenman programlarına hizmet verecek ayrıca iki saha ve soyunma odaları yapılacak. Yine küçük çaplı bir spor salonu, açık tenis kortları ve basketbol sahasının olduğu bir spor kompleksi planlıyoruz. Tekliflerimizi sunduk. Şu anda bunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme