Van'a 11 yeni sağlık merkezi

Van Sağlık İl Müdürlüğü Van'da 11 yeni Aile Sağlık Merkezi, (ASM) Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri (ASHİ) binası yaptırıyor. Sağlık merkezlerinin ihalesi 8 Haziran'da yapılacak.

Burhan Ergin

 

Van İl Sağlık Müdürlüğü Van'ın 7 ilçesine 11 yeni Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri binası yapıyor. Önümüzdeki ay ihalesi yapılacak olan hizmet binaları 2018 yılında hizmete açılacak.

 

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılacak ASM, TSM ve 112 ASHİ binaları ihalesini alacak yüklenici firmaya 23 Haziran'da yer teslimi yapılacak. Yer tesliminden sonra yüklenici firmanın 300 gün içinde işi tamamlayıp teslim etmesi hedefleniyor.

 

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Tuşba İlçesine ASM, Akköprü Mahallesine ASM, Edremit merkez ve Elmalı Mahallesi, Erciş merkez, Erciş Çelebibağı Gevaş merkez, Çatak merkez, Çaldıran merkez ve Başkale merkeze yeni modern binalar yapılacağı öğrenildi.

 

Edindiğimiz bilgilere göre herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda ASM, TSM, 112 ASHİ binaları için ilk kazmanın Haziran ayında vurulacağı belirtildi.

 

ASM, TSM, 112 ASHİ binalarının hizmete girmesiyle birlikte ilçelere 11 yeni modern hizmet binası daha kazandırmış olacaklarını kaydeden yetkililer, "Bir aksilik yaşanmazsa önümüzdeki yıl gerek ilçelerimiz ve gerekse mahallelerimiz son derece modern 11 yeni sağlık merkezi hizmet binasına kavuşmuş olacak. İnsanlarımız daha uygun koşullarda sağlık hizmeti alırken hekim ve sağlık personellerimizde daha modern binalarda hizmet verecek" ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme