Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Rekor Kırıyor

Van'da 2009 yılında kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde 6 ayda 60 bin hasta tedavi oldu.

Van'da 2009 yılında kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde 6 ayda 60 bin hasta tedavi oldu. Yıl sonuna kadar bu sayının 150 bine çıkabileceğini belirten YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Başhekimi Yrd. Doç. Murat Eskitaşçıoğlu, bölge insanın artık diş tedavisi için diğer illere veya İran'a gitmediklerini söyledi.

Van YYÜ bünyesinde kurulan, 2011 yılında meydana gelen 2 büyük depremin hemen ardından önce konteyner, daha sonra da kapalı spor salonunda hizmet veren Diş Hekimliği Fakültesi, hastalarına hizmet vermeye devam ediyor. 70 akademik personelin görev yaptığı diş fakültesi, 3 boyutlu tomografi ve ketkem teknolojisiyle yılda yaklaşık 150 bin hastanın tedavisini yapıyor.

Bölgedeki en iyi diş hastanesi olduklarını belirten Diş Hekimliği Fakültesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Murat Eskitaşçıoğlu, bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 60 bin kişinin hastanelerine giriş yaptığını söyledi. Bölgede yaşayanların daha önceleri diş tedavisi için başka illere veya İran'a gittiğini belirten Başhekim Eskitaşçıoğlu, şimdi herkesin gönül rahatlığıyla tedavilerini bu hastanede yaptığını söyledi. Giriş yapan hastalardan bin 62'sini ameliyat, 20 bin 104 hastanın da ağız filminin çekildiğini belirten Başhekim Eskitaşoğlu, şöyle konuştu:

"Kurulum aşamasının hemen ardından hızlı bir şekilde büyüdük. 2011 yılında yaşanan depremin ardından hizmetlerimizi kesmeden yaklaşık bir yıl boyunca konteyner ve kapalı spor salonunda hizmet verdik. Daha sonra da yeni binamızda hizmet vermeye başladık. Son teknolojik cihazlarla donatılan fakültemiz, kurulduğu günden beri bölge halkını umudu oldu. Şu anda diş hekimliği fakültemizde tedavi edilemeyen hastalık yok. Daha önce bölgedeki insanlar tedavi için il dışına ve yurt dışına özelikle İran'a gidiyordu. Şu anda ise bu durum tam tersine dönmüş durumda. Bölgedeki hastalar artık hastanemize gönül rahatlığıyla gelerek tedavi oluyorlar

Bakmadan Geçme