Van Yeni Hükümeti Bekliyor

Van'da gözler yeni kurulacak koalisyon hükümetine çevrildi. İş çevreleri ve vatandaşlar 63.hükümetten vergi terkini, TOKİ ödemelerinde erteleme ve indirim bekliyor. Vanlılar seçim meydanlarında bu konularda vatandaşlara verilen sözlerin öncelikle gündeme alınmasını istiyor.

Hacı Yılmaz

7 Haziran seçim sonuçları tek başına iktidar yerine koalisyon çıkarmasının ardından 63.hükümeti kurma senaryoları yoğunlaştı. Hükümet kurma arayışları bütün hızıyla devam ederken 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin 7 AK Parti'nin 1 Milletvekili çıkardığı, 2011 deprem sonrası meydana gelen sorunlarının devam ettiği Van'da vatandaşların, esnaf ve iş çevrelerinin gözü kurulacak hükümette.

İş çevreleri, esnaflar ve vatandaşlar muhtemelen koalisyon hükümetinde yer alacak partilerin seçim öncesi meydanlarda Van halkına  vergi terkini,  TOKİ ödemelerinde indirim ve  erteleme sözlerinin kış  mevsimi  gelmeden öncelikle yerine  getirilmesini bekliyor.

Vergi terkini ve  TOKİ ödemelerinde  indirim ve erteleme  konusu  liderlerin, bakanların, parti kurmaylarının ve  milletvekili adaylarının konuşmalarında gündemine gelmiş, Van halkının sıkıntılarının giderilmesi için gereken kolaylığın sağlanacağı ifade  edilmişti.

Seçim sonrası AK PARTİ, CHP, MHP ve HDP arasında çeşitli koalisyon hükümeti olasılığı değerlendiriliyor. Türkiye koalisyon hükümetinin  en kısa sürede kurularak ülkeyi  başta ekonomik olmak üzere  tüm alanlarda rahatlatmasını, bekleyen  sorunları çözmesini  bekliyor.

Bakmadan Geçme