VAN YEMEKLERİ İLGİ ODAĞI OLDU

Van Aşçılar ve Pastacılar Dernek üyeleri İstanbul ve Diyarbakır'da düzenlenen yöresel lezzetler fuarında Van'ın yemek kültürünü tanıttı. Van'ın yöresel yemeklerinden keledoş, ayran aşı ve Kürt köftesinin lezzeti büyük beğeni topladı.

Rıdvan Can

Van yemeklerini ve kültürünü tanıtmak için yoğun çaba sarf eden Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği üyeleri, İstanbul Helal Gıda Zirvesi’nde ve Diyarbakır Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarında Van’ın yemeklerini ve kültürünü tanıttı.

“Van’ın yemek kültürünü anlattık”

Van’ın yemeklerini en güzel şekilde tanıttıklarını kaydeden Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Nurullah Kaplan, “Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği olarak 15 günde iki fuara katılarak Van’ın yemek kültürünü anlattık. Standımızı ziyaret eden misafirlerimize Van yemeklerini ikram ettik. Keledoş, ayran aşı ve Kürt köftesinin lezzeti ilgi odağı oldu. Van gastronomisinin önemi ve kültürünü en güzel şekilde tanıttık.  Derneğimizin Van için önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve derneğimize sahip çıkılması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Derneğimiz, sürekli etkinlikler yapmaktadır. Van yemeklerinin bugün bu kadar ön planda olmasında ciddi emekler verildi. Derneğimizin bünyesinde olan şeflerimizin Van için birer mücevher olduğunu buradan belirtmek istiyorum. Şeflerimizin Van mutfağında araştırmalar yaparak, her gün yeni lezzetler keşfederek Van'ın yemek zenginliğini gün yüzüne çıkarma çalışmaları yürütüyorlar” dedi.

Bakmadan Geçme