Van Valiliği'nden çatışma açıklaması

Van Valiliği'nden yapılan basın açıklamasında, Özalp ilçesinde güvenlik güçlerinin bir teröristi ölü olarak ele geçirdiği bildirildi.

Van Valiliği'nden yapılan basın açıklamasında, Özalp ilçesinde güvenlik güçlerinin bir teröristi ölü olarak ele geçirdiği bildirildi. 
Van Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"İlimiz Özalp ilçesi Tepedamı Mahallesi kırsalında güvenlik kuvvetlerimiz tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu ve Özalp - Saray karayoluna el yapımı patlayıcı yerleştirildiği bilgisi alınmış ve İl Jandarma Komutanlığı’nca yeteri kadar kuvvet olası saldırıları önlemek üzere bölgeye sevk edilmiştir. Güvenlik kuvvetlerimiz 01 Ekim 2015 günü saat 10.30 sıralarında bölgeye intikal halindeyken, uzak mesafeden silahlı ve sivil kıyafetli bölücü terör örgütü mensupları tespit edilmiş ve sıcak temas sonucu 1 terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Temas sonucunda diğer teröristler Tepedamı Mahallesi’ne kaçmış ve burada bir eve sığınmıştır. Operasyon sırasında, kolluk kuvvetlerine görevlerini yaptırmamak için teröristlere canlı kalkan olarak 50 kişilik grup direnç göstermiş, aralarında Özalp Belediye Başkanı H.B,, Özalp Belediye Meclisi Üyesi M.K.H., DBP Özalp İlçe Başkanı Y.A., Özalp Belediye Başkan Yardımcısı O.B. ve Akçagöl Mahallesi Muhtarı H.Ö.’nün de bulunduğu bir grup göz altına alınmıştır. Daha sonra örgüt üyesi olduğu değerlendirilen 2 kişi yaralı olarak ele geçirilmiştir. Grupla ilk temas sağlandığı sırada da bir 1 şahıs yaralanmıştır. Operasyon sonrasında Tepedamı Mahallesi bölgesinde karayoluna yerleştirildiği tespit edilen 2 adet el yapımı patlayıcı güvenlik birimlerimizce kontrollü şekilde patlatılmıştır."

Bakmadan Geçme