VAN TSO, OSB'DE TOPLANDI

VANSESİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu aldığı bir kararla, öncelikle kümelenmiş iş ve üretim bölgelerinde toplantılarını yapma fikrini hayata geçirdi. Bu amaçla oda dışında ilk toplantısını  Van Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptı.  Van TSO Yönetim Kurulu üyelerinin yanında olmak, onları yönetim süreçlerinin içine almak ve karar aşamasında üye fikirlerini ön plana çıkarmak amacıyla haftalık olağan toplantısını bugün Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirdi.

Van TSO Yönetim Kurulu üyeleri gerçekleştirilen toplantı öncesi  OSB Yönetimi tarafından dile getirilen, su ve ulaşım sorununun çözümü konusunda destek isteklerini gündeme alarak gerekli girişimlerin ilgili kurumlar nezdinde yapılması kararı aldılar. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, odaya üye herkesin odaya sahip çıkması gerektiğini belirterek “Van Ticaret ve Sanayi Odası, oda üyelerinin ortak malıdır. Odayı yönetirken, üyelerimizden aldığımız icazeti yönetişim anlayışı ile hayata geçirmek amacındayız. Seçim öncesinde de belirttiğimiz gibi, üyelerimizle onların katılımıyla bu odayı yönetmeye talibiz. Şimdi de hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz. Bugün Organize Sanayi Bölgesi yönetim Kurulu üyeleri ile ortak Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirdik. Her üyemizin sorunu bizim sorunumuzdur. Burada bulunmak buradaki arkadaşlarımıza bir jest değil, bu bizim görevimizdir. Yönetim anlayışımız böyle devam edecektir.  Kümelenmiş tüm iş ve üretim alanlarında farklı zamanlarda yönetim kurulu toplantıları gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.

Van TSO Başkanı Takva, “OSB de bulunan yatırımcıların sorunları ilimizin sorunlarıdır. Biz ortak akılla, birlikte hareketle bu sorunlarımızı çözebiliriz. Bu nedenle bugün buradayız. Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde Yatırım Destek Ofisi kurarak, ilimizdeki mevcut yatırımcılara, yatırım yapmak isteyenlere, iş fikri olanlara destek olmak istiyoruz. Ofisimiz kuruldu. En kısa sürede üyelerimize tanıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.

Van OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fazıl Kaplan’da Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nun ilk kez başlattığı oda dışında Toplantı fikrinin çok yaratıcı ve üyeyi kapsayıcı olduğunu belirterek “Şimdi anlıyoruz ki, birlikte hareket edersek aşamayacağımız sorun yoktur. Özellikle kurumlarda yönetici durumda bulunan kişiler hep birlikte bu kentin sorunlarını içselleştirmeli, benimsemeli ve çözümü konusunda da ortak hareket etmeliyiz. Ancak böyle başarıya ulaşabiliriz” ifadesini kullandı.

Fabrika Ziyaretleri gerçekleştirildi

Yapılan Yönetim Kurulu toplantısının ardından Van TSO Yönetim Kurulu  Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Sağlam Oluklu Mukavva Fabrikası ile Van-Mer Mermer fabrikasını gezdi.  Sağlam Oluklu Mukavva Fabrikası Yöneticisi Ömer Gülçetiner fabrika hakkında Van TSO Yönetim Kurulu’na bilgi verdi. Ömer Gülçetiner, Van TSO Yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kapasite artırımı ve yabancı ortak yatırımcı konusunda Odanın desteğine ve işbirliğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Van-Mer Mermer Fabrikası’nda Fabrika Genel Koordinatörü Mousa Javadi ve Didem Gökçenay tarafından karşılanan Van TSO Yönetim Kurulu Üyelerine fabrika ve üretim aşamaları hakkında detaylı bilgi verilirken, Koordinatör Yardımcısı Didem Gökçenay, Y.Y.Ü. işbirliği ile ortak çalışmalar yürüttüklerini ve yeni teknolojiler için çalıştıklarını söyledi. Gökçenay, bölgenin en büyük üretim tesislerinden biri olduklarını belirterek “Bizler sürekli tesisimizi geliştirerek, yeni üretim argümanları üzerinde çalışıyoruz. Bunun içinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde bulunan akademisyenlerle ortak çalışmalar yapıyoruz. Amacımız üretimimizi sürekli hale getirmektir” dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, üreticilerin, sanayicilerin çok özel olduğunu belirterek “Oda Yönetim Kurulu olarak her zaman her türlü işbirliğine hazırız. İlimizde bulunan tüccar ve sanayicinin üretmesi ilimize katma değer sağlar. Bundan her zaman gurur duyarız” dedi.

van tso, osb, toplantı, yönetim kurulu

Bakmadan Geçme