Van Sempaş İlköğretim Okulu'na kütüphane

AstraZeneca ilaç firması Türkiye çalışanları tarafından, insan ve toplum için artı değer üretme isteği ve ihtiyacından hareketle kurulan AstraZeneca Türkiye 'Daha İyi Bir Yaşam için Gönüllüyüz' Gönüllülük Takımı, Van Sempaş İlköğretim Okulu'na yeni bir kütüphane kazandırdı.

Rıdvan Can

İnsan ve toplum için artı değer üretme isteği ve ihtiyacından doğan gönüllülük ruhuyla yola çıkan AstraZeneca Türkiye "Daha İyi Bir Yaşam için Gönüllüyüz" Gönüllülük Takımı, Van Sempaş İlköğretim Okulu'na kütüphane kazandırdı.

Sempaş İlköğretim Okulu'nda sabahtan öğlene kadar ortaokul, öğleden sonra ise ilkokul öğrencilerine ikili sistem ile eğitim veriliyor. Toplam 480 öğrencisi bulunan okula yeni ve kapsamlı bir kütüphane kazandırma hedefiyle yola çıkan AstraZeneca Gönüllülük Takımı, ilk etapta kütüphanenin fiziksel koşullarının iyileştirilmesini üstlendi.

Sonrasında okuldaki öğretmenlerin işbirliğiyle, kütüphanede bulunması gereken kitapların listesi oluşturuldu ve ihtiyaç duyulan kitaplar temin edildi. Çeşitli şehirlerden gelen Gönüllülük Takımı üyeleri, Van Sempaş İlköğretim Okulu'nda buluştu ve Türkiye'nin dört bir yanında bulunan AstraZeneca çalışanlarının aldıkları kitapları el birliğiyle yerleştirdi.

Van İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani'nin açılışını yaptığı kütüphane okul yönetimi, veliler ve öğrencilerden olumlu geri bildirimler aldı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme