Van SDİ olağan toplantısı yapıldı

Sivil Dayanışma İnisiyatifi aylık olağan toplantısını yaptı. Toplantıya İdlib Şehitleri, Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybedenler ve Başkale depreminde hayatlarını kaybedenler için Fatiha okunarak başlandı.

Vansesi Haber Merkezi

 

Sivil Dayanışma İnisiyatifi aylık olağan toplantısına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, STK Başkanlarına Van'daki Milli Eğitim müdürlüğü faaliyetlerinden, gerçekleştirmeyi düşündükleri projelerden ve STK'lardan beklentilerini aktardı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, yapılan programın verimliliğine vurgu yaparak bu tür programların birleştirici ve samimiyet unsurlarının temelini oluşturduğunu, sorunları birlikte çözmenin önemine değindi.

 

Toplantı sonunda Korona virüs hakkında STK temsilcilerini bilgilendiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Birlik Vakfı Van Şube Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin görsel temalarla Korona virüs hakkında geniş bilgilendirme yaparak, bu hastalığın bildiğimiz grip hastalığı olduğunu söyledi. Ekin, hastalığın abartılmaması gerektiğini, dile getirerek stresin hastalıkları tetiklediğini, herkesin aklıselim davranması gerektiğini, doğrulanmayan bilgilerle hareket edilmemesi gerektiğini, bağışıklık sisteminin dinç/diri olması durumunda korkulacak bir şey olmadığını, her durumda hasta olan bireylerle tedbiren fazla temas kurulmaması gerektiği konusuna dikkat çekti.

Bakmadan Geçme