Van mutfağının seçkin lezzetleri ziyaretçilere şölen yaşattı.

İstanbul CNREXPO'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri & Tedarikçileri Fuarı'nın ilk gününde Van mutfağının seçkin lezzetleri ziyaretçilere şölen yaşattı.

Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Ali Geyik ve ekibinin hummalı çalışmaları sonucu katılım gösterilen organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Kürt köftesi, erişte aşı, gurme gazi, helise, sengeser, kavurmalı siyabo, ekşili kavurmalı çılbır, çirişli bulgur, erik tatlısı, üzümlü pilav ve soğan dolması gibi tatlardan oluşan geniş menü gün boyunca ziyaretçilere ikram edildi. Stantta geleneksel kilimlerden oluşan dekor ve Van şivesiyle "baş göz üstüne" diye karşılanan ziyaretçiler, Van'ın önemli turizm destinasyonlarını tanıtan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından 6 dilde hazırlanan “Efsane Topraklar - Şenlikler” kitabı gibi dokümanları inceleme imkanı buldular. "Geleneksel Kürt Mutfağı" kitabının da yazarı olan Geyik, "Van kahvaltısı için marka tescil belgesinin alınması çok önemli. Van'a gelen turistlere gastronomi alanında belirli standartlarda hizmet vermeliyiz" dedi.
DAKA'ya verdiği destekten ötürü teşekkür eden Vanlı aşçı, bu tarz organizasyonlarla turizmde gastronominin ağırlığının artırabileceğinin altını çizdi.

Bakmadan Geçme