Van Milletvekilliğinde Ağırlık Kazanan İsimler

7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimlerine katılacak olan siyasi partiler aday listelerini yarın en geç saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na verecek.

İlhan Siyahtaş

YSK kararına göre, siyasi partiler yarın en geç saat 17.00’ye kadar YSK’ya teslim edilecek. Siyasi partiler, milletvekili aday listesi verilmesinin son günü olan 7 Nisan’a kadar en az 41 il seçim çevresinde milletvekili aday listesi vermesi gerekecek. 41 il seçim çevresinden daha az sayıda milletvekili aday listesi veren siyasi partiler seçime katılamayacaklar. Listelerin yarın YSK'ya teslim edildikten sonra açıklanacak isimler Van kamuoyunda da merakla bekleniyor. 

Özellikle Van'da HDP ve AK Partinin göstereceği adaylar halk tarafından merakla bekleniyor.

Van’da Hakların Demokratik Partisi şu isimler üzerinde yoğunlaştığı isimler şu şekilde.

Günay Aslan, Dilin Bingöl, Gülcihan Şimşek, Mustafa Avcı, Serhat Kartal, Lezgin Botan, Sebahat Avesta Işıklı, Cüneyt Caniş Abdullah Cangüleç, Selim Ertaş  gibi isimlerde yoğunlaştığı öğrenildi. Remzi kartal'ında gelebileceği konuşuluyor. 

 

AK Parti tarafında Ankara kulislerinde ise, Faruk Alpaslan, Prof. Dr. Ömer Çaha, Teoman Zeydan, Nahide Hakan, Osman Nuri Gülaçar, Zahir Kandaşoğlu, Fatih Çiftci, Burhan Kayatürk, Cafer Giyik, Cevdet Yılmaz, Prof D.r Nihat İnanç, Abdullah Aras, Ayhan Fidan isimleri ağırlık kazandı. 

Hüda-Par Van'da Mehmet Mehdi Oğuz'u Bağımsız aday olarak gösterdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde İse Cemal Şen ismi ağırlı var. 

Bakmadan Geçme