VAN KONSERE HAZIRLANIYOR

Van Türk Musiki Derneği kış konserine hazırlanıyor. 2013 yılı içerisinde 20. kuruluş yılını kutlayan dernek, 19 Ocak Pazar akşamı saat: 19.30’da Atatürk Kültür Merkezi Sanat Çadırı'nda 21.sanat yılının ilk konserinde Vanlı sanatseverlere sanat müziği ziyafeti verecek.

İlhan SİYAHTAŞ

 1993 yılında kurulan, 20 yılda 200’ün üzerinde Van’da ve çeşitli illerde konser veren Van Türk Musiki Derneği 2014 yılının ilk konserine hazırlanıyor.

 Unutulmaz bir konser hazırladık

Pazar akşamı verecekleri konser için özel eserler hazırlandıklarını dile getiren Van Türk Musiki Derneği Koro Şefi Müzik öğretmeni Ekrem Altıntaş, “ Amacımız Vanlı müzikseverlere her zamanki gibi unutulmaz bir konser gecesi yaşatmaktır. Vanlı sanat müziği severleri İl Kültür Müdürlüğü Sanat Çadırı’na bekliyoruz” dedi. Dernek bünyesinde birçok meslek grubundan katılımcıların olduğunu dile getiren Altıntaş,”Sanat müziğine ilgi duyan,  bu alanda yeteneği olan herkesi derneğimize bekliyoruz. Çalışmalarımız her salı akşamı saat 18.00’da Atatürk Kültür Merkezi tiyatro salonu altında bulunan dernek salonunda yapılmaktadır” diye konuştu.

 

Sosyal faaliyet bir gönül işidir

Van Türk Musıki Derneği kurucu üyesi ve başkanı Eczacı Zerrin Akköprü Eskitaşcıoğlu şunları söyledi: “ İlk kurduğumuz günden itibaren derneğimiz çatısı altında samimi sıcak bir aile ortamı vardır.  Derneğimizde her yaştan her meslek grubundan bayan, erkek olmak katılımcılar var. Sosyal faaliyet bir gönül işidir.Bizler yıllardır bu derneği ve etkinliklerimizi büyük bir onur ve gurur ile yürütüyoruz. Genç arkadaşlarımızı ve müziğe gönül veren, müzik dinlemekten keyif alan sanat müziği sevenleri konserimize ve derneğimize bekliyoruz” dedi. Konser biletleri Oku Kırtasiye ve Akkaöprü Eczanesi'nden temin edilebilir.  

Bakmadan Geçme