Van İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Vali İbrahim Taşyapan başkanlığında yılın ikinci ‘İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ düzenlendi.

Tuşba Belediyesi toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Taşyapan, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı. Vali Taşyapan, kente atandıktan sonra ilk toplantısı olduğunu ve genel bir değerlendirme yaptıktan sonra bütün kurum müdürleri yürüttükleri işler hakkında sunum yaptılar. Kurumların sunumlarında en çok Kalecik bölgesindeki su sorunu, çevre yolu, arıtma ve kanalizasyon sorunu üzerinde duruldu. Kalecik bölgesinde içme suyu projesinin Van Afet ve Acil Durum İl Müdür Vekili Aziz Salihoğlu, su projesinin ödeneğinin tahsis edildiğini belirterek, “Vatandaşın acil su ihtiyacını gidermek için ihaleye çıktık. Ancak projede bazı eksiklikler görüldü ve revizeye de gittik. Kontrollüğü bizim teknik elemanlarımız olmadığı için ilk önce İller Bankası Bölge Müdürlüğü eliyle yürütülmesi için müracaatta bulunduk. İlk başta kabul edildi, ücret karşılığında yapacaklarını belirttiler, biz de ücretlerini kabul ettik. Sonra da denildi ki ‘protokolü imzalayan bizim Ankara’daki genel müdürlüğümüz revizede de yer aldığımız için uygun görmediler’ denildi. Tekrar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazı yazdık, destek olmaları için onlar da ‘elimizde teknik eleman yok’ dediler. Müdürlüğümüzde sadece bir inşaat mühendisi ve bir elektrik teknikeri personelimiz var. Biz iş aksamasın diye bu arkadaşlarımızla işi yürütüyoruz. Ancak kesinlikle diğer kurumlarımızdan kontrollülük için destek bekliyoruz” dedi. 
Karayolları 11. Bölge Müdürü Turan Gülhaş ise, çevre yolunun imar planının yapılması ve 18. Madde’den dolayı yapılan itirazlar sonucu yapılmadığını belirtti. 
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de, arıtma tesisinin yapılacağı yerin yanlış olduğunu ve bunun 5 kilometre daha ilerisinde yapılmasının uygun olacağı teklifinde bulundu. Özgökçe, Van Gölü’nün temizliğinin sağlanması için mutlaka bir an evvel bu arıtma tesisinin yapılması gerektiğini belirtti.
Toplantıda, özellikle ilçelerdeki doktor sıkıntısının giderilmesi, Başkale ilçesine yapılacak meslek yüksekokulunun gecikmesi, imar planın çıkmaması, Şamran Kanalı’nın sulama yönündeki problemi gibi birçok sorun ele alındı.

Bakmadan Geçme