Van Gölüspor gümbür gümbür geliyor

BAL Ligi'nin 6'ncı hafta mücadelesinde Van Gölüspor sahasında konuk ettiği 1960 Silopispor'u 2-1 mağlup ederek, haftayı 3 puanla kapattı.

Ligde oynadığı 7 maçta mağlubiyeti bulunmayan Van Gölüspor 3 galibiyet, 3'te beraberliği bulunuyor.

İpekyolu İlçe Stadında 1960 Silopispor ile oynanan müsabakada Van Gölüspor'a galibiyeti getiren goller 38'de Vedat Ertan, 90'da kaptan Ali Kurt'tan geldi.

KAPTAN 90'DA ATTI 3 PUAN GELDİ

Ligin kritik maçlarından birini oynayan Van Gölüspor güçlü rakibi karşısında maça iyi başladı. 38'nci dakikada ilk ciddi atağında Vedat Ertan'ın penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Galibiyet gölünün ardından rakip kaleye ataklarını sıkılaştıran Kırmızı-siyahlılar peş peşe bulduğu pozisyonlardan faydalanamadı. İlk yarı Van Gölüspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya ilk yarıya nazaran biraz daha derli toplu başlayan ev sahibi Van Gölüspor 75'nci dakikada 10 kişi kaldı. Vedat Ertan ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Dakikalar 80'ni gösterdiğinde kalesinde golü gören kırmızı-siyahlılar oyundan kopmadı ve büyük risk alarak, maçın kalan bölümünde rakip kaleye yüklendi. Maçta dakikalar 90'ı gösterdiğinde sahneye kaptan Ali Kurt çıktı ve attığı kritik golle takımına 3 puanı getiren isim oldu.

Bu galibiyetin ardından puanını 12'ye çıkaran kırmızı-siyahlılar ligin 7'nci haftasında lider Bitlis deplasmanına konuk olacak.

"FUTBOLCULARIMI KUTLUYORUM"

Alınan 1960 Silopispor galibiyeti sonrası gazetemize konuşan Van Gölüspor'un başarılı teknik direktörü Yavuz Oruç, “Öncelikle çok mutluyuz. Galibiyetten dolayı futbolcularımı ve teknik ekibimizi kutluyorum. Böyle bir maçta 10 kişi kalan ve muhteşem mücadele eden futbolcularımızın her birini alınlarından öpüyorum. Bizim ligdeki yerimiz açısından da çok önemli bir maçtı. 10 kişi ile tarihe geçen bir mücadeleydi. Bu muhteşem galibiyette emeği geçen ve her maçta yanımızda olan sesimizi duyuran Vansesi Gazetesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Öte yandan bizleri maç öncesi kahvaltı programında ağırlayan Cevahir Cafe Müdürü Cihan Akbal ve personeline ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

"CEVAHİR CAFE'DEN MORAL KAHVALTISI"

Ligde aldığı sonuçlarla zirve mücadelesi veren Van Gölüspor kulüp yönetimi, teknik heyet ve futbolculara moral kahvaltısı düzenledi. Cevahir Cafe Müdürü Cihan Akbal, tarafından organize edilen kahvaltıya Van Gölüspor kulüp yönetimi teknik heyet ve futbolcular katıldı.

Cevahir Cafe İşletme Müdürü Cihan Akbal yaptığı açıklamada; “Amacımız ilimizi bölgesel amatör ligde başarıyla temsil eden Van Gölüspor'a moral verme, ligin en önemli maçlarından birine çıkan Van Gölüspor teknik heyeti ve kulüp yöneticilerini Cafemizde ağırlamaktan büyük keyif aldık. Katılım sağlayan yönetim kuruluna teknik heyet ve futbolculara çok teşekkür ediyor başarılar diliyorum” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme