Van Gölü Canavarından Jet Ski Şov

5. Van Denizi Su Sporları Şenlikleri’nde milli atlet Ali Komşusu’nun Van Gölü Canavarı kostümü ile yaptığı gösteri büyük ilgi gördü.

Van Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Van Denizi Su Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oluyor Edremit- Gebze Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen festival, gün boyu yapılan yarışmalarla devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün daveti üzerine festivale katılan milli atlet Ali Komşusu izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Van Gölü canavarı kostümü ile yaptığı birbirinden jet ski gösterisi vatandaşlardan büyük beğeni aldı. Gösteri sonrasında bir açıklamada bulunan milli atlet Ali Komşusu, Van’da böyle bir etkinliğe önderlik yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Şenliklerde daha önce Süperman kostümü ile gösteri yapmayı düşündüğünü ifade eden Komşusu, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz bize Van Canavarı ile Van Kedisi’nin Van’ın simgeleri haline geldiğini demesi üzerine bizde bu teklifi seve seve kabul ettik ve Van canavarı ile Van Kedisi karakterleriyle bunu sergiledik. Çok ta güzel oldu” dedi.
Doğu’ya yapılan su sporları yatırımlarının gelecek vaat ettiğini ifade eden Komşusu, “ Burada en azından bütün gençler su sporları ile tanışıyor. Sörf olsun, yelken olsun buradaki insanlar bu imkanları bulmuş. Bu, çok güzel bir durumdur” ifadelerini kullandı.
Van Gölü suyunun kendileri için bir dezavantaj sağladığını ifade eden Komşusu, “Van Gölü suyu oldukça yağlı. Bu nedenle makineler tamamen performans kaybediyor. Bu da gösterimi istediğim gibi yapmama engel oluyor” şeklinde konuştu.
Milli atlet Ali Komşusu’nun menejeri Emre Güler ise, Van Gölü suyunun Vanlı gençlerin başarısında büyük bir paya sahip olduğunu vurgulayarak, “Vanlı gençlerin geleceği açısından, bu yüksek irtifada deniz sporları ile ilgilenmeleri ve bundan sonra gittikleri deniz seviyesindeki müsabakalarda daha iyi dereceler elde etmiş olmaları bunun bir göstergesidir. Özellikle Vanlı kanat sporcularının başarılarını gördükçe daha da mutlu oluyoruz" dedi.
Van da bir Türkiye şampiyonası düzenlenmesi için gerekli kurumlarla görüşeceklerini de sözlerine ekleyen Güler, “Bu konuyu federasyonumuza ve ilgili kuruma intikal ettiririz ve bundan sonra belki 2015 yılı Türkiye jet ski şampiyonasının bir ayağını da Van Denizi’nde gerçekleştirebiliriz. Burada bu ilk adımı attığımız için bu gururu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme