Van depreminin simgesi 'Azra' 2 yaşında

Van depreminin simgesi halinde gelen “Azra Bebek” 2 yaşına girdi. Şarkılar söyleyen Azra bebek dans ederek oyunlar oynuyor.

Van’da meydana gelen depremin üzerinde 2 yıl geçti. 23 Ekim’de meydana gelen depremde enkazdan 47 saat sonra sağ çıkarılan ve depremin simgesi haline gelen Azra bebek 10 Ekim tarihinde 2 yaşına girdi. 2 kilo 300 gram ağırlında merhaba dediği hayatta henüz 14 günlükken 7.2 şiddetindeki Van depreminde enkaz altında kalan Azra bebek aradan geçen 2 yılın ardından yürümeye, şarkı söylemeye, dans etmeye ve oyunlar oynamaya başladı.Depremde annesi Semiha Karaduman ile en kaza altından kalan Azra bebek, depremde babası Sinan Karaduman’ı kaybetmişti. Babasının yokluğun büyümeye devam eden Azra bebek oldukça neşeli ve hareketli bir çocuk olarak büyümeye devam ediyor. Vandepreminin ardından dedesi çocuk doktoru Ahmet Karaduman ve babaannesi Gülsade Karaduman ile birlikte Sivas’a gelen Azra bebek, bir süre sonra ailesiyle birlikte tekrar Van’ın Erçiş ilçesinde kurulan konteynır kentte yaşamaya başladı. Aradan geçen 2 yıllık zaman zarfında yaralarını saran aile yaklaşık 10 ay önce tekrar Sivas’a yerleşti. Azra bebeğin evde etkilenmesi için "baba" kelimesi kullanılmazken, minik Azra her şeyden habersiz eve neşe saçıyor.Azra bebek ile birlikte Erçiş’te yaşadıklar evde enkaz altında kalan ve tükürüğüyle beslediği bebeğinin hayatta kalmasını sağlayan Semiha Karaduman, “Aradan iki yıl geçti ama zaman kavramı çok şey değil. O zaman ki şeyler çok taze insandan çok şey alıp götürebiliyor yani yıkıntıların altında sizde kalabiliyorsunuz psikolojik olarak. Birde can kaybı olunca insan daha bir sarsılıyor. Dileğim bundan sonra inşallah yapılan binaların Türkiye geneli olarak deprem bölgesindeyiz yaşıyoruz, coğrafik olarak daha şey binalar yapılırsa daha iyi olur. Biz yaşadık inşallah başka kimseler yaşamaz. Çünkü çok kötü yani maddi olarak çok büyük kayıp fiziki olarak da bir şey götürebiliyor manevi olarak da zaten götürüyor. Çok zor Allah kimseye yaşatmasın inşallah bizde bir daha yaşamayız yani görmeyiz” dedi.

“YAŞITLARINA GÖRE İYİ KONUŞUYOR”
Azra bebeğin dede, mama, anne gibi kelimeleri söylediğini ifade eden Karaduman, “Azra gayet iyi hareketli konuşuyor oynuyor iyi maşallah. Yaşıtlarına göre iyi konuşuyor hemen hemen de her şeyi söylüyor. İlk söylediği kelime dede, mama, anne bu tarz şeyler söyledi. Şimdi hemen hemen her şeyi söylüyor kendini çok iyi ifade ediyor” şeklinde konuştu.

“O GÜNÜ HİÇ UNUTAMIYORUZ, AZRA OLMASA BİR BOŞLUKTA OLURDUK”
Depremde enkazın altından kurtarılan Azra bebeğin babaannesi Gülsade Karaduman ise depremden sonra Azra'nın evin neşesi olduğunu belirtti. Karaduman, "O günü bir kere hiç unutamıyoruz. Rabbim bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Bilmiyorum Azra olmasa biz temelli boş da olurduk. Azra bizim her şeyimizin biz bununla biraz teselli oluyoruz. Allah devletimizden razı olsun. Çünkü tabi Allah kurtardı ama on dörtlük bebeği özel helikopterle ambulansla Ankara'ya yetiştirdiler. 2 kilo 300 gram doğdu. Önce Allah'tan sonra devletten Allah razı olsun" dedi.

Bakmadan Geçme