VAN DEPREM ŞEHİTLERİ ORMANI OLUŞTURULACAK

Van depreminde hayatını kaybeden 644 vatandaşımızın anısına oluşturulacak orman alanında fidan dikimine katılanlara Ayran aşı ve Van balığı ikram edilecek. İzmir Karabağ Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan, 'Bir Fidan Bir Can ' etkinliği kapsamında İzmir'de Van Deprem Şehitleri Ormanı oluşturacaklarını, ormana 644 fidan dikileceğini söyledi.

Burhan Ergin

İzmir Karabağ Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan, 1 Mart Cuma günü (yarın), Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katkılarıyla Karabağlar ilçesinde "Bir Fidan Bir Can" etkinliği kapsamında Van Deprem Şehitleri Ormanı oluşturacaklarını belirtti.

“Ayran aşı ve Van balığı ikram edeceğiz”

 Van depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşları unutmadıklarını kaydeden Turan, “Dernek olarak Van’ımızın tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla sosyal ve kültürel çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir Fidan Bir Can etkinliği kapsamında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla Vanlıların yoğun yaşadığı İzmir Karabağlar ilçesi Limontepe TOKİ yerleşkesinde Van Deprem Şehitleri Ormanı oluşturacağız.  23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen Van depremlerinde hayatını kaybeden 644 vatandaşımızı İzmir’de fidan dikerek ölümsüzleştireceğiz. 644 fidanın dikim töreninde katılımcılarımıza Van’ın mahalli Ayran aşı ve Van balığını ikram edeceğiz. Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı asla unutmadık, unutturmayacağız. Çünkü vefalı olmak bizim hasletlerimizdendir. Tarım ve Orman Bakanlığı Limontepe TOKİ yerleşkesinde bize arsa tahsis ederek 644 fidan dikmemiz için gereken tüm desteği verdi. Ben desteklerinden dolayı sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Tüm Vanlı hemşehrilerimizi fidan dikimine davet ediyoruz” dedi. 

 

Bakmadan Geçme