• Haberler
  • Güncel
  • Van'da yolcu uçağı inişi ikinci denemede gerçekleştirdi

Van'da yolcu uçağı inişi ikinci denemede gerçekleştirdi

Ankara'dan Van'a sefer yapan AJet'e ait yolcu uçağı, bölgede etkili olan şiddetli fırtına ve türbülans nedeniyle iniş sırasında zorluk yaşadı. Olumsuz hava koşulları sebebiyle pilot, ilk yaklaşmada güvenli iniş sağlayamayınca tedbir amaçlı pas geçme kararı aldı.

Uçak bir süre Van semalarında tur atarak hava şartlarının iyileşmesini bekledi. Rüzgarın etkisini kısmen yitirmesi üzerine yapılan ikinci iniş denemesi ise sorunsuz şekilde tamamlandı ve uçak piste güvenli biçimde indi.

Uçuş sırasında yaşanan sert türbülans nedeniyle yolcular arasında kısa süreli tedirginlik oluştu. Bu esnada bir yolcunun rahatsızlandığı, kabin ekibinin hızlı müdahalesiyle sağlık durumunun stabil hale getirildiği öğrenildi.

Yetkililer, Van’da etkisini sürdüren olumsuz hava koşullarının önümüzdeki günlerde de uçuşlarda gecikme ve aksamalara yol açabileceği uyarısında bulundu.
 

Bakmadan Geçme