Van'da metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Tuşba Belediyesi, Beyüzümü Mahallesi'nde metruk yapıyı yıkarak enkazını kaldırdı. İlçe genelinde güvenliği tehdit eden ve görüntü kirliliği oluşturan yapıların yıkımı sürüyor.
Van’ın Tuşba ilçesinde belediye ekipleri, metruk yapıların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Beyüzümü Mahallesi’nde tehlike arz eden bir metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.
İlçe genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşlardan gelen talepler ve yapılan saha tespitleri doğrultusunda harekete geçen ekipler, hem güvenlik riski oluşturan hem de görüntü kirliliğine neden olan yapıları tek tek ortadan kaldırıyor.
Son olarak Beyüzümü Mahallesi’nde bulunan metruk yapı, kontrollü bir şekilde yıkılarak kısa sürede enkazı kaldırıldı. Gerçekleştirilen çalışma ile mahalledeki olası tehlikelerin önüne geçilirken, çevrede daha düzenli ve güvenli bir görünüm sağlandı.
Tuşba Belediyesi yetkilileri, ilçe genelinde benzer çalışmaların devam edeceğini belirterek vatandaşların güvenliğini önceleyen uygulamaların sürdürüleceğini ifade etti.