VAN ÇİÇEK AÇTI

Van Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilkbahar mevsimiyle birlikte park ve kavşaklar başta olmak üzere kentin dört bir tarafına binlerce çiçek dikti.

Van Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından mevsim şartlarına uygun dikilen çiçekler; refüj, kavşak ve parkları süslemeye başladı. Değişik renklerde 50 bin adet lale soğanı çiçeğini toprakla buluşturduklarını ve halka daha güzel ve estetik bir kent sunmaya devam edeceklerini ifade eden Park ve Bahçeler Müdürü Şeref Demir, “Farklı türden çiçeklerin dikimi park alanları başta olmak üzere kavşak ve refüjlerde özenle devam ediyor. Ekiplerimiz kent merkezinde bulunan refüjlere değişik türlerden bitki grupları ekerek seyrine doyumsuz manzara oluşturuyorlar. Amacımız yaz ayları ile birlikte kentimizin görünümüne farklı bir soluk getirmektir” dedi.
Demir, ortalama bir aylık ömürleri olan lale soğanı çiçeklerinin ömürlerini doldurmasıyla birlikte belediye serasında yetiştirilen mevsime uygun değişik bitki türleriyle yenileneceğini de sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme