VAN ÇEVRE YOLU MECLİS GÜNDEMİNDE

Van'da 2009 yılında projelendirilen, 12 yıl geçmesine rağmen hala bitirilemeyen 41 kilometrelik çevre yolu sorunu Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesi verdi.

Vansesi Haber Merkezi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Van Çevre yolu sorununun çözülmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soru önergesi verdi. Milletvekili Karaduman, “Yapımı 12 yıldır devam eden Van Çevre Yolu’nun, şehir merkezindeki trafiği rahatlatması ve ilin ekonomisine yapacağı katkılar dolayısıyla bir an önce bitirilerek ulaşıma açılması elzemdir. Arazi yapısı açısından bakıldığında elverişli bir güzergâhı takip ettiği görülen yolun uzun zamandır bitirilmemiş olması ciddi ihmallerin olduğu göstermektedir. Bu konuda Bakanlığınızın gerekli inisiyatifleri alarak yolu tamamlaması beklenmektedir” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Karaduman, Bakan Karaismailoğlu’nun yazılı olarak cevaplandırması talebiyle verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

Bu bağlamda;

1. Yapımına 2010 yılında başlanan Van Çevre Yolu’nun yapımında hangi prosedür izlenmektedir? Yolun şimdiye kadar tamamlanmamış olmasının sebebi nedir?

2. Van Çevre Yolu’nun yapımı için başlangıçtan günümüze kadar toplamda ne kadar ödenek ayrılmıştır?

3. Bakanlığınız yapım çalışmalarını denetliyor mu? Yüklenici kurum ya da firmalardan kaynaklı gecikme için firmalara veya ihmali olan kişilere yönelik yasal yaptırım süreci işletiliyor mu?

4. Bugüne kadar çevre yolunun yapımının gecikmesine sebep olan kişi ve kurumlara herhangi bir cezai yaptırım uygulanmış mıdır?

5. Bakanlığınız Van Çevre Yolu’nun bir an önce tamamlanması için kamulaştırma ve benzeri hangi çalışmaları yapacaktır?

 

Bakmadan Geçme